Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Colorado Avalanche, 21 yıllık aranın ardından NHL’de şampiyon 

NHL Stanley Kupası Finalleri’nin altıncı maçında Tampa Bay Lightning’i 2-1 mağlup eden Colorado Avalanche, 21 yıl aranın ardından mutlu sona ulaştı. 

NHL’de şampiyon Colorado Avalanche

Buz hokeyinde Kuzey Amerika’nın en üst düzey organizasyonu olan NHL Stanley Kupası Finalleri’nde dün gece (26 Haziran) altıncı maç heyecanı yaşandı. Seride 3-2 önde olan Colorado Avalanche, son iki sezonun şampiyonu Tampa Bay Lightning ile sahasında kozlarını paylaştı.

Büyük çekişmeye sahne olan karşılaşmaya yıldız forvet Nathan MacKinnon damga vurdu. Karşılaşmada bir gol atıp, bir de asist yapan MacKinnon, Colorado Avalanche’i 2-1’lik galibiyete taşıdı. Tampa Bay Lightning’i mağlup eden Colorado, böylelikle seriyi 4-2 kazandı ve 21 yıllık aranın ardından NHL’de şampiyonluğa ulaşmayı başardı. 1972 yılında kurulan Denver temsilcisi, aynı zamanda kulüp tarihinin üçüncü şampiyonluğunu elde etti. 2016-2017 sezonunda ligi son sırada tamamlayan Colorado Avalanche, son üç sezonda ise playoffların ikinci turda elenmekten kurtulamamıştı.

Bu sonuçla Tampa Bay’in, 1980’lerin başlarındaki New York Islanders hanedanlığından bu yana NHL’de üst üste üç kez şampiyon olan ilk takım olma hayalleri de başka bahara kaldı. 

Yazan: Kubilayhan Kavrazlı

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.