Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İddia: Prens Charles Katar Şeyhi’nden 3 milyon euro aldı, para alışveriş poşetlerinde teslim edildi

Sunday Times’ın haberine göre Kraliçe Elizabeth’in oğlu Galler Prensi Charles, eski Katar Başbakanı Şeyh Hamad bin Jassim’den 3 milyon euro nakit para aldı. Paranın bir kısmı bavulda, bir kısmı spor çantada ve bir kısmı da alışveriş poşetlerinde teslim edildi. Prens Charles’ın ofisi Clarence House ise 2011 ile 2015 arasında alınan paranın “bağış amaçlı olduğunu” ve “yasalara uygun” bir şekilde yardım derneklerine aktarıldığını belirtti. 

“Paraları elden teslim aldı”

İngiliz gazetesi Sunday Times’ın haberine göre Prens Charles, eski Katar Başbakanı’ndan söz konusu miktarı bir keresinde bavul, bir keresinde spor çanta ve bir keresinde de Fortnum & Mason mağazasının poşetiyle teslim aldı. 

Prensin basın ofisi Clarence House ise tüm süreçlerin dikkatlice takip edildiğini ve bağışların kabul edilmesinde yasalara aykırı hiçbir durum olmadığını açıkladı:

“Şeyh Hamad bin Jassim’in bağışları, Prens Charles’ın yardım kuruluşlarından birine aktarıldı ve bu süreçte kurallara uyuldu.” 

Söz konusu paraların “The Prince of Wales’s Charitable Fund (Galler Prensi Yardım Fonu)” isimli yardım kuruluşuna aktarıldığı ve daha sonra da eğitim, sağlık ve çevre gibi alanlarda çalışmalar yapan kuruluşlara gönderildiği belirtildi. 

Kaynak: BBC

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.