Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Medyascope Gündem (27 Haziran 2022): BDDK’dan kredi kısıtlaması & Asgari ücrete zam gelecek mi? & NATO Zirvesi’nde Türkiye ne yapacak?

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), 24 Haziran Cuma akşamı piyasalar kapandıktan sonra duyurduğu bankalardan TL kredi kullanımına kısıtlama getiren kararına ilişkin kapsamlı bir açıklama yaptı. BDDK’nın cuma günü aldığı karara göre şirketler TL kredi kullanmak istiyorlarsa BDDK’nın getirdiği sınır kadar döviz varlığına sahip olmak zorunda. Sınır ise şirketlerin döviz varlıklarının 15 milyon TL’yi aşmaması. “Bir tür sermaye kontrolü” olarak değerlendirilen karar ne anlama geliyor, ne getirecek?

Kabine bugün Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Beştepe’de toplanacak. Emekli ve memur maaşlarına yapılacak zammın yanı sıra, asgari ücrete olası ek artış da toplantıdaki öncelikli başlıklardan biri olacak. Asgari ücrete zam gelecek mi, ne kadar zam yapılmalı? Kare Portföy Genel Müdürü Ümit Kumcuoğlu, ekonomide son gelişmeleri Gündem’de yorumladı.

NATO Liderler Zirvesi, İspanya’nın başkenti Madrid’de 28-30 Haziran’da düzenlenecek. Rusya-Ukrayna savaşının ve NATO’nun yeni stratejik konseptinin görüşüleceği zirvede Türkiye’yi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan temsil edecek. Finlandiya ve İsveç’in NATO’ya üyelik talebinin değerlendirileceği zirveden nasıl bir sonuç çıkacak, Türkiye nasıl bir tutum izleyecek? Emekli Büyükelçi Hakan Okçal, zirveden beklenenleri Gündem’de anlattı.

Beyoğlu Kaymakamlığı’nın izin vermediği İstanbul LGBTİ+ 20. Onur Haftası Yürüyüşü için dün (26 Haziran) Sıraselviler Caddesi’nde toplanmak isteyenlere polis müdahale etti. Aralarında AFP muhabiri Bülent Kılıç’ın da bulunduğu 300’den fazla kişi gözaltına alındı. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.