Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

​​Güne Başlarken (28 Haziran 2022): Erdoğan’ın NATO görüşmesi, Meclis’te grup toplantıları

Günaydın, salı sabahından herkese merhaba! Ben Janset Atacan, Medyascope’un podcast’i “Güne Başlarken” ile karşınızdayım. Türkiye ve dünyanın gündemini, hava durumunu, ekonomide son verileri, yani güne başlarken bilmeniz gereken her şeyi size aktaracağım. O zaman, başlayalım!

Hava durumuyla başlıyoruz.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün tahminlerine göre bazı illerde beklenen hava sıcaklıkları şöyle:

İstanbul’da gök gürültülü sağanak yağış bekliyor, sıcaklık 28 derece olacak. Ankara’da hava gök gürültülü sağanak yağışlı, sıcaklık 24 derece olacak. İzmir’de çok bulutlu, 31 derece; Antalya’da gök gürültülü sağanak yağışlı, 34 derece; Diyarbakır’da da parçalı bulutlu, 33 derece olacak.

Sırada Türkiye gündemi var, siyasetin gündemiyle başlayalım.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, NATO Zirvesi’nde Finlandiya Cumhurbaşkanı, İsveç Başbakanı ve NATO Genel Sekreteri ile dörtlü toplantı yapacak. 

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, sel olaylarının yaşandığı bölgelere ziyarette bulunacak ve sahada çalışmaları inceleyecek.

Meclis’te HDP ve MHP’nin grup toplantıları gerçekleştirilecek.

Genel Kurulda, 2022 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu ile Bağlı Cetvellerinde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi görüşülecek.

Ekonomiyle devam edelim. 

Güne başlarken dolar kuru 16 lira 55 kuruş, euro kuru ise 17 lira 53 kuruştu. 

Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksi, 27 Haziran gününü 2 bin 529 puanla kapatmıştı.

Serbest piyasanın günlük kapanışında gram altının satış fiyatı 969 lira 58 kuruştu. 

Brent tipi ham petrolün varil fiyatı ise bu sabah 110,97 dolar.

Dünya gündemine bakalım.

Bugün Madrid’de başlayacak NATO zirvesinde, Finlandiya ve İsveç’in NATO’ya üyelik talebi değerlendirilecek. NATO, Türkiye, İsveç ve Finlandiya arasında liderler düzeyinde bir zirve gerçekleştirilecek. Reuters’ın konuya yakın kaynaklara dayandırdığı haberine göre, Türkiye’nin zirvede konuya ilişkin tutumunu değiştirmesi beklenmiyor. 

Almanya’nın ev sahipliği yaptığı G7 Zirvesi üçüncü gününde. Ukrayna’nın işgali, iklim krizi, gıda güvenliği ve enerji gibi konuların tartışıldığı zirve çalışma toplantılarının ardından bugün sona erecek. 

Paris’te Kasım 2015’te gerçekleşen saldırıların sanıklarının yargılandığı davada karar açıklanacak.

Kubilayhan Kavrazlı’nın derlediği sporun gündemine bakalım.

İngiltere’nin başkenti Londra’da düzenlenen Wimbledon Tenis Turnuvası, ilk gün sabah seansı maçlarıyla başlarken, yoğun yağış nedeniyle birçok karşılaşma ertelemeli olarak oynanıyor. Heyecan ise bugün (28 Haziran) oynanacak karşılaşmalar ile devam edecek. 

Cezayir’de düzenlenen 19. Akdeniz Oyunları’nda milli güreşçi Murat Fırat, grekoromen stil 67 kiloda altın madalya kazandı. Finalde Cezayirli Ishak Ghaiou ile mücadele eden Murat Fırat, rakibini 7-6 yenerek altın madalyanın sahibi oldu. Milli güreşçi Kerem Kamal ise grekoromen stil 60 kiloda altın madalya elde etti. Kerem, finalde karşılaştığı Fransız rakibi Leo Tudezca’yı tuşla mağlup ederek altın madalya kazandı.

Gün içinde gündemi takip etmeye devam edeceğiz. Medyascope’u Twitter’dan, YouTube’dan, Facebook’tan, Instagram’dan ve web sitemizden takip edebilirsiniz. 

Ayrıca bize Patreon veya YouTube’un “Katıl” butonu üzerinden de katkıda bulunabilirsiniz. 

Yarın yeniden dinlemeniz dileğiyle, 

Hoşça kalın.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.