Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Neo-Nazi örgütü ile ilişkileri olduğu iddia edilen Martin Hinteregger, 29 yaşında futbolu bıraktı

Eintracht Frankfurt ile UEFA Avrupa Ligi’nde şampiyonluğa ulaşan Martin Hinteregger, 29 yaşında yeşil sahalara veda etti. Avusturyalı futbolcunun, tartışmalara neden olan “Hinti Cup” turnuvasını düzenlemesi nedeniyle, Neo-Nazi örgütü ile ilişkileri olduğu iddia edilmişti. 

Futbol dünyası, Martin Hinteregger’in 29 yaşında yeşil sahalara veda etmesinin şaşkınlığını yaşıyor. Eintracht Frankfurt ile UEFA Avrupa Ligi’nde şampiyonluğa ulaşarak tarihi bir başarıya imza atan kadronun en önemli parçalarından biri olan Hinteregger, kariyerini noktaladığını açıkladı. Kulüpten yapılan açıklamada, Avusturyalı stoperin isteği doğrultusunda 2024 yılına kadar devam eden sözleşmesinin feshedildiği belirtildi. Eintracht Frankfurt forması altında 3,5 sezon geçiren Hinteregger, bu süre zarfında 138 maça çıktı ve 14 kez fileleri sarsma başarısı gösterdi. Öte yandan geçen sezon UEFA Avrupa Ligi finalinde İskoçya’nın Rangers takımını penaltı atışlarıyla 5-4 yenerek şampiyon olan Frankfurt, bu sezon UEFA Şampiyonlar Ligi’nde boy gösterecek. 

Martin Hinteregger, futbolu bırakmasının ardından oldukça samimi açıklamalara imza attı. Son dönemde futboldan uzaklaştığının altını çizen 29 yaşındaki stoper, “Geçen sonbaharda sezon sonunda futbolu bırakma konusunda düşündüm. Kendimi sportif olarak zor bir dönemin içinde buldum. Performansım sallantıdaydı. Galibiyetler beni çok fazla mutlu etmezken yenilgiler de iki katı acı veriyordu” dedi. Hinteregger, konuşmasının devamında ise geçirdiği güzel günler için kulübüne ve taraftarlarına teşekkür etti: “Performansımın ilkbaharda yeniden yükselmesi ve arkadaşlarımla birlikte Avrupa Ligi’nde elde ettiğimiz başarılar, beni futbolu bu başarının ardından bırakma konusunda çok daha fazla motive etti. Avrupa Ligi kupasını kazanmış olmanın tadını özellikle fazlasıyla çıkarttım çünkü bunun benim ikinci evim olan bu şehirdeki harika taraftarlarla son kutlamam olduğunu biliyordum. Eintracht’taki günlerimi çok büyük bir minnetle ve sevgiyle hatırlayacağım, kulüp ve taraftarlarıyla oluşan bağı hep hissedip Avrupa’daki yollarında taraftar olarak destekçileri olacağım. Takım arkadaşlarıma, teknik ekibe, takımın arkasındaki personele, tüm çalışanlara ve spor yönetimine güven ve destekleri ile burada yaşayabildiğim harika zaman için teşekkür ederim.”

Martin Hinteregger’in Neo-Nazi örgütü ile ilişkileri olduğu iddia edildi

Martin Hinteregger, yaklaşık iki hafta önce önce aşırı sağcı Avusturyalı politikacı Heinrich Sickl ile birlikte “Hinti Cup” isminde bir organizasyon düzenledi. Geçmişinde Alman Neo-Nazi örgütü “Nationalist Front” (Nasyonalist Cephe) üyeliği bulunan ve Avusturya’da “istenmeyen adam” ilan edilen Heinrich Sickl ile Hinteregger’in ilişkisi, kamuoyunda büyük ses getirdi. Öyle ki 29 yaşındaki stoper, kendisine yöneltilen suçlamalar hakkında açıklama yapmak zorunda kaldı. Martin Hinteregger, suçlamalara “Heinrich Sickl’ın sağ parti FPÖ’de politika yaptığını biliyordum. Ancak ırkçı açıklamalarından haberim yoktu. Politikayla pek ilgili değilim. Bundan sonra birlikte çalıştığım insanları daha iyi araştıracağım. Beni tanıyan herkes, özgürlükçü olduğumu ve insan haklarına verdiğim önemi bilir. Bu turnuvayı düzenlerken de kimseyi kırmak istememiştim. Bu nedenle istemeden de olsa rahatsızlık verdiğim herkesten özür diliyorum” diyerek yanıt verdi. 

Yazan: Kubilayhan Kavrazlı

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.

İlgili içerikler