Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Teksas’ta göçmenleri taşıdığı düşünülen bir araçta 51 kişi ölü bulundu

ABD’nin Teksas eyaletinin San Antonio şehrinde polis, göçmenleri taşıdığı düşünülen bir kamyonda 46 kişinin cesediyle karşılaştı.

ABD’nin Teksas eyaletinin San Antonio şehrinde, terk edilmiş bir kamyonda en az 46 kişi ölü olarak bulundu. Kamyondaki kişilerin Meksika’dan ABD’ye geçen göçmenler olduğu ileri sürüldü. Hayatta kalanların ise “dokunamayacak kadar sıcak” olduğu ve sıcak çarpması yaşadıkları açıklandı. San Antonio Belediye Başkanı Ron Nirenberg, olayı insani bir trajedi olarak tanımladı. Nirenberg, belediyenin sığınma talebi olan göçmenlere yardım etmek için çalıştığını söyledi.

Göçmenler susuzluk ya da aşırı sıcaktan ölmüş olabilir

Kamyondan kurtarılan 16 kişi hastaneye kaldırılırken olay yerine giden Meksika Başkonsolosu Rubén Minutti, yaşamını yitirenler arasında Meksika vatandaşları varsa tüm desteği sağlayacaklarını belirtti. Bölgenin itfaiye şefi Charles Hood da kamyonun klimasının çalışmadığını söyledi.

San Antonio, ülkenin Meksika sınırına 250 kilometre uzaklıkta yer alıyor ve insan kaçakçılarının kullandığı rotalar arasında öne çıkıyor. Kamyondaki insanların susuzluktan ya da aşırı sıcaktan öldüğü düşünülüyor.

Başkan Biden’a suçlama

Olaya ilişkin üç kişi gözaltına alındı, soruşturma federal görevlilere devredildi. Soruşturmayı yürüten ABD İç Güvenlik Bakanı Alejandro Mayorkas, olayla ilgili insan kaçakçılığına dikkat çekti. Teksas Valisi Greg Abbott ise ABD Başkanı Joe Biden’ı suçladı. Abbott, olayın Biden’ın “ölümcül açık sınır politikalarının bir sonucu” olduğunu öne sürdü.

Benzer bir olay 2017’de de yaşanmıştı

Geçten mayıs ayında 239 bin düzensiz göçmen, Meksika’dan ABD’ye geçerken gözaltına alınmıştı. Mayorkas, Biden yönetiminin insan kaçakçılığı ağlarını bozmak için “benzeri görülmemiş” bir operasyon başlattığını ve ABD-Meksika sınırındaki göçmen akışını daha iyi idare etmek için çalıştıklarını söylemişti.

Teksas’ta 2017 yılında da benzer bir olay yaşanmış, bir kamyonda 10 kişinin cansız bedenine ulaşılmıştı. Kamyonun sürücüsü federal bir hapishanede şartlı tahliye olmaksızın ömür boyu hapis cezasına çarptırılmıştı.

Kaynak: NY Times

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.