Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

CHP YDK üyesi Tuba Torun ve CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu partiden istifa etti

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Yüksek Disiplin Kurulu (YDK) üyesi Tuba Torun ve CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu CHP’den istifa etti. Partiden yapılan açıklamaya göre Erdoğdu ve Torun, bu kararı CHP’nin kendileri üzerinden yıpratılmaması amacıyla aldı.

CHP Sözcüsü Faik Öztrak 27 Haziran’daki Merkez Yönetim Kurulu toplantısının ardından yaptığı basın açıklamasında eski eşi tarafından konuşma kaydı yayınlanan CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu’nun durumuna ilişkin bir soruya, “Kendisi ve partimiz açısından en doğru kararı vereceğine inanıyoruz” yanıtını vermişti. CHP tarafından bugün yapılan açıklamada, CHP YDK üyesi Tuba Torun ve CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu’nun istifa haberi şöyle duyuruldu:

“İstanbul Milletvekilimiz Aykut Erdoğdu ve YDK Üyemiz Tuba Torun Erdoğdu, gördükleri lüzum üzerine partimizden istifa etmiştir. Sayın Genel Başkanımız, yaşanan süreç ile ilgili kararı, kendi takdirlerine bırakmıştı. Cumhuriyet Halk Partisi’nin kendileri üzerinden yıpratılmaması amacıyla bu kararı aldıklarını bildirdiler.”

Aykut Erdoğdu bugün parti genel merkezine giderek bazı genel başkan yardımcıları ile görüştü ve bu görüşmelerin ardından da istifasını verdi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.