Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

FIFA, Dünya Kupası için 1,8 milyon bilet satıldığını açıkladı

FIFA, Katar’ın ev sahipliğinde düzenlenecek Dünya Kupası için 1,8 milyon bilet satıldığını açıkladı. 

Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği (FIFA), bugün (29 Haziran) yaptığı açıklamada, 21 Kasım ile 18 Aralık günleri arasında Katar’ın ev sahipliğinde düzenlenecek Dünya Kupası için şu ana kadar 1,8 milyon bilet satıldığını duyurdu. FIFA’nın açıklamasında, yalnızca ev sahibi ülke Katar halkına özel bir bilet kategorisi olduğu ve kupaya en fazla ilgiyi Körfez ülkelerinin gösterdiği belirtildi. Katar dışında turnuvaya en çok rağbet gösteren ülkeler ise Kanada, İngiltere, Fransa, Almanya, Hindistan, Suudi Arabistan, İspanya, Birleşik Arap Emirlikleri ve Amerika Birleşik Devletleri.

Öte yandan FIFA’dan bir sözcü, Reuters‘a verdiği demeçte, 21 Kasım’da başlayacak ve 28 gün sürecek turnuva boyunca toplam 3 milyon bilet satmayı umduklarını söyledi. Futbolseverler, 16 Ağustos tarihine kadar bilet satın alabilecek. Biletler, “talep sırası” esasına göre satışa çıkarılacak. 

Kaynak: Reuters

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.