Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Ghislaine Maxwell, Jeffrey Epstein’e cinsel istismar için aracılık yapmak suçlamasıyla 20 yıl hapis cezası aldı

Ghislaine Maxwell, Jeffrey Epstein’in çok sayıda kadını istismar etmesine yardım ettiği suçlamasıyla 20 yıl hapis cezası aldı.

Ghislaine Maxwell, milyarder Jeffrey Epstein’in reşit olmadığı bilinen kadınları istismar etmesine aracılık yaptığı gerekçesiyle 20 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Maxwell, duruşmada “Bu davadaki tüm kurbanlarla derinden empati kuruyorum. Jeffrey Epstein’in bu suçları işlemesine yardım etmekten hüküm giydiğimi de kabul ediyorum” dedi. Maxwell, olası bir intihar girişimini önlemek için duruşmadan önce gözlem altına alındı.

Altı suçlamanın beşinden suçlu

Maxwell, Temmuz 2020’de ABD’nin New Hampshire eyaletinde Epstein’in çok sayıda kadına cinsel istismar uygulamasına yardımcı olduğu şüphesiyle gözaltına alınmıştı. 1994-2004 yılları arasında Epstein tarafından istismar edilen dört kadın için aracılık yaptığına yönelik altı suçlamanın beşinden suçlu bulunmuştu.

Karar açıklamasında “Jüri, Maxwell’i akla gelebilecek en kötü suçlardan biri olan çocukların cinsel istismarını kolaylaştırmak ve bunlara katılmaktan dolayı suçlu buldu” ifadelerine yer verilmişti. Jürinin, duruşmayı karara bağlaması altı gün sürmüştü.

Epstein, 2019 yılında seks ticareti yaptığı gerekçesiyle tutuklanmıştı. Duruşmasını beklerken hapishanede hayatını kaybeden Epstein’in ölümü kayıtlara intihar olarak geçmişti.

Epstein, İngiltere Kraliçesi’nin oğlu Prens Andrew ile arkadaştı

İngiltere Kraliçesi II. Elizabeth’in oğlu Prens Andrew’un, Epstein ve Maxwell ile yakın arkadaş olduğu ileri sürülmüştü. Virginia Giuffre isimli bir kadın, çocukken Prens Andrew’un kendisine cinsel saldırıda bulunduğunu iddia etmiş; Prens Andrew suçlamaları reddetmişti.

Kaynak: Guardian

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.