Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İngiltere Başbakanı Johnson: “Putin kadın olsaydı Ukrayna’yı işgal etmezdi”

İngiltere Başbakanı Boris Johnson, G7 Liderler Zirvesi’nin ardından Alman ZDF kanalına konuştu. Rusya’nın Ukrayna’yı işgalini “delice” ve “maço” bir hareket olarak nitelendiren Johnson, “Putin kadın olsaydı, bu delice ve maço savaşa kalkışmazdı” dedi.

Rusya’nın Ukrayna’yı işgalinin toksik erkekliğin bir örneğini olduğunu belirten Johson, Alman ZDF kanalına verdiği söyleşide şu ifadeleri kullandı: 

“Eğer Putin kadın olsaydı ki açık bir şekilde öyle olmadığını görüyoruz, ama diyelim ki olsaydı, gerçekten bu delice ve maço savaşa kalkışmazdı.”

“Toksik erkekliğin mükemmel bir örneği”

Cinsiyet eşitliği ve eğitimin öneminden bahseden ve daha fazla kadının güç sahibi konumlara gelmesi gerektiğini söyleyen Johnson, Putin’in Ukrayna’daki eylemlerini toksik erkekliğin mükemmel bir örneği olarak belirtti ve şöyle konuştu: “Toksik erkekliğe mükemmel bir örnek arıyorsanız, şu an kendisinin Ukrayna’da yaptıklarına bakabilirsiniz.”

Johnson, G7 liderlerinin Ukrayna’daki savaşı sona erdirmek için çalıştığını fakat henüz bir anlaşma olmadığını da belirtti.

Kaynak: BBC, Guardian

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.