Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Sports Illustrated yazdı: NBA’de sözleşmesi sona eren en iyi 25 isim

NBA off-season hareketliliği draftın ardından da devam ediyor. 1 Temmuz’da başlayacak serbest statüdeki (free agency) oyunculara imza attırma dönemi öncesinde Sports Illustrated‘ın yazdığı boşa çıkacak en iyi 25 oyuncuyu Medyascope Spor Servisi olarak sizin için derledik.

1) Bradley Beal – Washington Wizards (Oyuncu opsiyonlu)

Bu yaz serbest kalabilecek oyuncular içerisinde en değerli gözüken oyuncu Washington Wizards’ın 29 yaşındaki All-Star gardı Bradley Beal. Önümüzdeki sezon takımı ile 36 milyon dolarlık oyuncu opsiyonuna sahip olsa da Beal, bu opsiyonu kullanmayarak yeni ve daha uzun bir sözleşme imzalamak istiyor. Yıldız oyuncu, oyunun hücum tarafında yapabilecekleri ile bir takımın çehresini tamamen değiştirebilecek meziyette.

2) Zach LaVine – Chicago Bulls (Korumasız serbest)

Chicago Bulls’un 27 yaşındaki yıldız skoreri Zach LaVine ise korumasız serbest statüde. Geçtiğimiz sezonu %46’lık şut yüzdesi ile kapatan LaVine, yanında doğru yıldızlarla süslenirse şampiyon takımın bir parçası olabilir. Ancak Lavine adına en önemli soru işareti geçmişte sık yaşamış olduğu sakatlıklar.

3) Miles Bridges – Charlotte Hornets (Korumalı serbest)

Charlotte Hornets’in 24 yaşındaki forveti Miles Bridges de serbest oyuncu pazarının dikkat çeken isimlerinden. Ancak korumalı serbest statüde bulunmasından kaynaklı oyuncuyu Charlotte Hornets’ten koparabilmek için Hornets’in karşılayamayacağı kadar yüksek bir kontrat sunmak gerekebilir.

4) James Harden – Philadelphia 76ers (Oyuncu opsiyonlu)

Philadelphia 76ers’ın 33 yaşındaki süperstarı James Harden’ın da 47 milyon dolarlık opsiyonu bulunuyor. Ancak ilerleyen yaşı ve gerileyen oyunu, oyuncuya uzun vadeli maksimum kontrat vermeyi mümkün kılmıyor. Daha kısa bir sözleşme ile maksimum kontrat alması en olası seçenek olarak gözüküyor.

5) Deandre Ayton – Phoenix Suns (Korumalı serbest)

Geçtiğimiz sezonun normal sezon lideri ancak playoffların belki de en büyük hayal kırıklığı yaratan takımı Phoenix Suns’ın 24 yaşındaki yıldız pivotu Deandre Ayton da bu yaz serbest oyuncu pazarına düşebilecek isimlerden. Suns yönetiminin onun istediği maksimum kontratı vermeye yanaşmaması sezon içerisinde de bolca tartışılmıştı. Sınırlı serbest statüdeki oyuncuya bakalım kendisini Suns’tan koparabilecek kadar iyi bir teklif gelecek mi?

6) Kyrie Irving – Brooklyn Nets (Oyuncu opsiyonlu)

NBA’de son birkaç sezonun en tartışmalı süper yıldızı olan Brooklyn Nets’in 29 yaşındaki gardı Kyrie Irving de bu yaz serbest oyuncu pazarına girebilecek isimlerden. Takımı ile 36 milyonluk opsiyonunu kullanması yüksek ihtimal olarak gözüküyor. Ancak sign & trade (imzala ve takasla) yöntemi ile Los Angeles Lakers’a gidebileceğine dair söylentiler de ayyuka çıkmış durumda.

7) Jalen Brunson -Dallas Mavericks (Korumasız serbest)

Geçtiğimiz sezon Dallas Mavericks’in konferans finaline yükselmesinde Luka Doncic’in ardından en büyük pay sahibi olan isim şüphesiz Jalen Brunson. 21.6 sayı ortalaması ile geçirdiği sezonun ardından serbest oyuncu pazarının en çok rağbet gören isimlerinden biri olabilir.

8) Anfernee Simons – Portland Trail Blazers (Korumalı serbest)

Portland Trail Blazers geçen sezon yaşadığı çöküntünün ardından CJ McCollum’u takımdan göndermişti. CJ’in ayrılığı sonrası daha fazla dakika bulan Anfernee Simons istikrarlı şut yüzdesi ile kötü giden takımdaki parlayan isim olmuştu. Korumalı serbest statüdeki oyuncuyu Blazers’tan koparabilecek bir teklif olacak mı?

9) Collin Sexton – Cleveland Cavaliers (Korumalı serbest)

Cleveland Cavaliers’ın 23 yaşındaki genç skoreri Collin Sexton da pazarın gözde isimlerinden. Cavaliers’ın takımda tutması beklenmeyen genç oyuncu onu takıma katıp yatırım yapan “franchise”a büyük ödül olarak dönebilir.

10) Bobby Portis – Milwaukee Bucks (Oyuncu opsiyonlu)

Milwaukee Bucks’ın önceki sezonki şampiyonluğunda kenardan getirdiği enerji ile fark yaratan uzun forvet Bobby Portis de pazarda alıcı bulabilir. Takımda kalmak isterse de 4.5 milyon dolarlık oyuncu opsiyonu bulunuyor.

11) Mitchell Robinson – New York Knicks (Korumalı serbest)

New York Knicks’in 24 yaşındaki pivotu Mitchell Robinson da sınırlı serbest statüde yer alıyor. Knicks yönetiminin takımda tutması beklenen genç pivot, gideceği takımı çember koruma alanında sınıf atlatabilir.

12) Jusuf Nurkic – Portland Trail Blazers (Korumasız serbest)

Portland Trail Blazers’ın 28 yaşındaki Bosnalı uzunu Jusuf Nurkic de serbest piyasada iyi bir pick and roll uzunu arayan takımlar için alternatif olabilir. 

13) Kyle Anderson – Memphis Grizzlies (Korumasız serbest)

Memphis Grizlies’in 29 yaşındaki forveti Kyle Anderson, oyunun iki tarafında da etkinliği ile gideceği takıma derinlik katabilecek seviyede bir oyuncu olarak öne çıkıyor.

14) Lu Dort – Oklahoma City Thunder (Takım opsiyonlu)

Oklahoma City Thunder’ın 23 yaşındaki oyuncusu Luguentz Dort da geliştirdiği 3 sayılık atış isabet oranı ile birlikte 3&D (üçlük ve savunma) katkısı verebilecek kanat oyuncusu arayan takımlar için cazip bir seçenek. Ancak Oklahoma City Thunder’ın 1.9 milyon dolarlık opsiyonu da bulunuyor.

15) Gary Payton II – Golden State Warriors (Korumasız serbest)

Golden State Warriors’un şampiyonluk yolunda savunmada büyük katkı sağlayan 29 yaşındaki gard Gary Payton II’de bu yaz perimetre savunmasını kuvvetlendirmek isteyen takımlar için iyi bir opsiyon.

16) Nicolas Batum – Los Angeles Clippers (Oyuncu opsiyonlu)

Los Angeles Clippers’ın 34 yaşındaki veteran forveti Nicolas Batum da çok yönlü oyunu sayesinde her takımın isteyeceği tarzda bir oyuncu. Takımda kalmayı tercih etmesi halinde 3.2 milyon dolarlık oyuncu opsiyonu bulunuyor.

17) Mo Bamba – Orlando Magic (Korumalı serbest)

Orlando Magic’in 24 yaşındaki devi Mo Bamba da yazın ilgi görebilecek isimlerinden. Uzun boyu ve boyuna rağmen şut atabilmesi onun yüksek potansiyelini gösteren önemli verilerden. Ancak istikrarlı bir şekilde süre alamamış olması onun hakkındaki en büyük soru işareti olarak gözüküyor. Bakalım onu Magic’ten koparabilecek kadar iyi bir teklif alabilecek mi?

18) Garry Harris – Orlando Magic (Korumasız serbest)

Orlando Magic’in bir diğer serbest statüye geçecek ismi 28 yaşındaki gard Garry Harris. Sakatlık sorunu geçtiğimiz yıllarda repütasyonunu bir hayli düşürmüş durumda. Bakalım Garry Harris gittiği takımda Denver Nuggets günlerindeki gibi çok iyi performans verir hale gelebilecek mi?

19) Tyus Jones – Memphis Grizzlies (Korumasız serbest)

Memphis Grizzlies’in 26 yaşındaki oyun kurucusu Tyus Jones, NBA’de hemen hemen her takımın benchten gelen oyun kurucusu olabilecek seviyede olduğunu geçen sezon gösterdi. Ja Morant’ın yokluğunda playofflarda da aldığı süreyi iyi değerlendiren Jones, güvenilir bir yedek gard arayışında olanlar için iyi bir seçenek.

20) Bruce Brown – Brooklyn Nets (Korumasız serbest)

Brooklyn Nets’in 26 yaşındaki kanat oyuncusu Bruce Brown ise iyi bir kanat savunmacısı arayan takımlar için en iyi seçeneklerden. Brown 1.93 boyuna rağmen uzun forvet pozisyonunda da görev yapabileceğini playofflarda gösterdi.

21) PJ Tucker – Miami Heat (Korumasız serbest) 

Miami Heat’in 37 yaşındaki forveti PJ Tucker da ilerleyen yaşına ve sakatlıklarına rağmen playofflarda her takımın kadrosunda bulundurmak isteyebileceği türden veteran bir oyuncu.

22) Chris Boucher – Toronto Raptors (Korumasız serbest)

Toronto Raptors’ın 29 yaşındaki pivotu Chris Boucher kenardan gelerek takıma enerji getirecek ve dış şutu ile de alan açabilecek iyi yedek pivotlardan. 

23) Nic Claxton – Brooklyn Nets (Korumalı serbest)

Brooklyn Nets’in 23 yaşındaki uzun oyuncusu Nic Claxton da takıma tamamlayıcı bir uzun arayanlar için ideal parça olarak öne çıkıyor. 

24) Ivica Zubac – Los Angeles Clippers (Takım opsiyonlu)

Los Angeles Clippers’ın 25 yaşındaki pivotu Ivica Zubac, oyunun iki tarafında da güvenilir bir uzun arayışında olanlar için iyi seçenek. Ancak Clippers’ın 7.5 milyon dolarlık opsiyonu bulunuyor.

25) Kevon Looney – Golden State Warriors (Korumasız serbest)

Son şampiyon Golden State Warriors’un 26 yaşındaki pivotu Kevon Looney de hücum ribaundu ve pota etrafı hakimiyeti adına her takıma yardım edebilecek seviyede bir pivot.

*Oyuncu opsiyonlu: Oyuncu isterse kontratında bulunan bedel üzerinden 1 yıl daha sözleşmesini uzatabilir.

*Takım opsiyonlu: Takım isterse kontratta bulunan bedel üzerinden 1 yıl daha sözleşmesini uzatabilir.

*Korumalı serbest (Restricted FA): Takım korumalı serbest statüsünde bulunan oyuncuyu, başka bir takımla imzaladığı kontrat bedelinin aynısını vermeyi kabul ederek takımda tutabilir.

*Korumasız serbest (Unrestricted FA): Oyuncu istediği takımla herhangi bir sınırlama olmadan sözleşme imzalayabilir.

Kaynak: Sports Illustrated

Çeviren: Yahya Kemal Doğan

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.