Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

TBMM cuma günü tatile girecek, dezenformasyon yasası yeni yasama yılına kaldı

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin (TBMM), gündeminde bulunan ek bütçe kanunu ile 3600 ek gösterge ve öğrenci affı getiren yasal düzenlemeleri tamamladıktan sonra 1 Temmuz Cuma günü tatile girecek. Meclis’te grubu bulunan siyasi partiler arasında yapılan görüşmelerde bu konuda sözlü mutabakata varıldı. Buna göre, eleştirilere yol açan ve gazeteciler tarafından “sansür” olarak değerlendirilen dezenformasyon yasasının görüşmeleri de yeni yasama yılına kalmış oldu.

TBMM Genel Kurulu’nda halen ek bütçe yasa teklifi görüşülüyor. Siyasi parti gruplarının bugün yaptığı görüşmelerde, ek bütçe dahil dört yasa teklifinin görüşmeleri bitinceye kadar çalışma ve o görüşmelerin tamamlanmasının ardından 1 Temmuz Cuma ya da görüşmeler uzarsa 2 Temmuz Cumartesi günü TBMM’nin tatile girmesi konusunda sözlü mutabakata varıldığı öğrenildi.

Öncelikle ek bütçe görüşmeleri tamamlanacak

Medyascope’un TBMM grup yetkililerinden aldığı bilgiye göre, öncelikle ek bütçe görüşmeleri tamamlanacak. Askeri Ceza Kanunu’nda değişiklik yapan ve genel kurul gündeminde olan yasa teklifi görüşülecek. Bu arada dün (28 Haziran) Meclis Başkanlığı’na gelen 3600 ek gösterge ve öğrenci affını içeren yasa teklifi ile elektronik ticaretin düzenlenmesine ilişkin yasa teklifleri komisyonlarda ele alınacak.

Gruplar arasında sağlanan sözlü mutabakat gereğince ek gösterge ve e-ticaret yasa tekliflerinin görüşmeleri tamamlanıncaya kadar çalışmalar aralıksız sürecek. Çalışmaların 1 Temmuz Cuma günü tamamlanması, sarkması halinde ise TBMM’nin 2 Temmuz Cumartesi günü tatile girmesi kararlaştırıldı.

Üzerinde varılan uzlaşma gereğince TBMM tatile girerse, gazeteciler tarafından “sansür” olarak nitelenen, sosyal medyaya yönelik düzenleme getiren, dezenformasyon yasasının görüşmeleri de yeni yasama yılına kalmış olacak.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.