Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

EuroLeague şampiyonundan bir veda, bir hoş geldin: Anadolu Efes’te, Adrien Moermann ile yollar ayrıldı – Amath M’Baye transfer edildi

Son iki yılın Turkish Airlines EuroLeague şampiyonu Anadolu Efes, 34 yaşındaki Fransız uzun forvet Adrien Moermann ile yollarını ayırdığını duyurdu. Anadolu Efes, Moermann’ın boşluğunu Amath M’Baye ile doldurdu.

Anadolu Efes’ten yapılan açıklamada “Dört sezondur kulübümüzün formasını terleten, #BackToBack yapan tarihi kadroda yer alan ve kulübümüzde pek çok kupa kazanan Adrien Moermann’a katkılarından dolayı teşekkür eder, spor hayatında başarılar dileriz” denildi.  

Kariyerine ülkesinin Chorale Roanne Basket takımında başlayan Moermann, burada iki yıl geçirdikten sonra yine Fransa’nın JSF Nanterre takımının bir yıl formasını giydi. 2008 yılında ise Orlaeans Loiret Basket takımına imza atan başarılı oyuncu, 2011 yılına kadar takımının başarısı için ter döktü.

2011-2012 sezonunda ise Fransa’nın başarılı takımlarından SLUC Nancy formasını giydi. 2012 yılında ilk kez Fransa dışına adım atan basketbolcu, İspanyol takımı Bilbao Basket’e transfer oldu. Bilbao’da geçirdiği tek sezon sonrasında tekrar ülkesine dönen Moermann’ın durağı Limoges CSP oldu. Limoges CSP ile iki Fransa Ligi şampiyonluğu başarısı yakalayan tecrübeli oyuncu, ikinci sezondaki şampiyonlukta MVP (En Değerli Oyuncu) de seçilerek kariyerinde büyük bir adım attı.

2015 yılında tekrar yurtdışına açılan Moermann, ING Basketbol Süper Ligi takımlarından Banvit ile sözleşme imzaladı. Banvit’te geçirdiği harika sezonla dikkatleri iyice üzerine çeken Fransız forvet, ligimizin iddialı ekiplerinden Darüşşafaka’ya transfer oldu. Darüşşafaka’da da istikrarlı performansını sürdüren Moermann  2017 yılında Avrupa’nın dev ekiplerinden FC Barcelona’nın formasını terletti. İspanyol ekibinde geçirdiği sezonda fena bir performans sergilemese de takımın başarısızlığından payını alan Fransız oyuncu, 2018 yılında tekrar ülkemizin yolunu tutarak Anadolu Efes’e transfer oldu. Anadolu Efes ile birlikte tekrar Avrupa’nın zirvesine çıkan yıldız oyuncu geçirdiği dört sezonda iki EuroLeague, iki ING Basketbol Süper Ligi ve iki de Cumhurbaşkanlığı Kupası kazandı. 

Adrien Moermann geçen sezon Turkish Airlines EuroLeague’de Anadolu Efes formasıyla 8.4 sayı, 5.3 ribaund ortalamaları ile mücadele etmişti.

Anadolu Efes, son üç sezonu Pınar Karşıyaka’da geçiren Fransız forvet Amath M’Baye ile 1+1 yıllık sözleşme imzaladığını açıkladı.

Anadolu Efes, Adrien Moermann’ın ayrılığı sonrası uzun forvet rotasyonunu, üç sezondur Pınar Karşıyaka forması giyen 33 yaşındaki Fransız basketbolcu Amath M’Baye ile doldurdu. Tecrübeli oyuncu, Basketbol Şampiyonlar Ligi’nde geçen sezon 15.7 sayı, 4.6 ribaund, 1.9 asist, 1.2 top çalma ve 0.9 blok ortalamaları yakalamıştı.

Yazan: Yahya Kemal Doğan

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.

İlgili içerikler