Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Fransız mahkemesi, Paris saldırılarının kilit zanlısı Salah Abdeslam’ı ömür boyu hapse mahkûm etti

Salah Abdeslam, Fransa’nın başkenti Paris’te Kasım 2015’te düzenlenen terör saldırılarında rolü olduğu gerekçesiyle dün (29 Haziran) ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı.

Fransa’nın başkenti Paris’te Kasım 2015’te çok sayıda terör saldırısı gerçekleştiren grubun hayatta kalan tek üyesi Salah Abdeslam’a şartlı tahliye olmaksızın ömür boyu hapis cezası verildi.

Karara, Abdeslam’ın 130 kişinin hayatını kaybetmesine yol açan silahlı ve bombalı saldırılardaki rolü gerekçe gösterildi. Mahkeme, olaya karışan 19 kişiyi de suçlu buldu.

Saldırıdan sağ kurtulan Édith Seurat, kararın acısını iyileştirmediğini ve kendisini tatmin etmediğini söyledi. Hayatta kalanlardan bir diğeri Arthur Dénouveaux ise karardan memnun olduğunu, geleceğin ne getireceğini bilmediğini ancak harcanan zamana değen bir karar alındığını belirtti.

Görsel: AFP

Neler olmuştu?

Kasım 2015’te Bataclan konser salonuna düzenlenen saldırıda 90 kişi yaşamını yitirmişti. Ülkede bar, restoran ve konser salonu gibi mekânlar başta olmak üzere yedi ayrı noktaya intihar saldırıları düzenlenmiş, saldırıları IŞİD üstlenmişti.

Hayatta kalan tek saldırgan Abdeslam, kendisini IŞİD’in askeri olarak tanıtmış ve daha sonra kurbanlardan özür dilemişti. Yaklaşık dokuz ay süren duruşmalarda Abdeslam, katil olmadığını ileri sürmüştü.

Kaynak: France 24 / BBC

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.