Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

TFF’den, Rezerv Lig ve deplasman yasağı açıklaması

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), 2022-2023 sezonunda Rezerv Lig’in kurulmasına ve Süper Lig’de deplasman seyircisi yasağının kaldırılmasına karar verildiğini duyurdu

Yeni sezonda Rezerv Lig kurulacak

Mehmet Büyükekşi başkanlığında Riva’da bir toplantı gerçekleştiren Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Yönetim Kurulu, tarihi kararların altına imza attı. Yapılan değerlendirmeler sonucu 2022-2023 futbol sezonunda Rezerv Lig kurulmasına karar verildiği belirtilerek, şu ifadeler kullanıldı:

“Buna göre Rezerv Lig müsabakaları, Süper Lig’de bulunan 19 kulübümüzün katılımıyla, Süper Lig fikstürüne göre ve A takım maçları ile aynı günde oynanacak şekilde düzenlenecektir. Rezerv Lig müsabakalarında, kulüplerin A takım listesinde bulunan yerli ve yabancı tüm futbolcular (35) oynatılabilecektir.

Sezon içerisinde, kulübün profesyonel A takımı ile rezerv takımı arasında futbolcu geçişi bakımından herhangi bir kısıtlama veya sınırlama olmayacaktır. Diğer hususlar, Rezerv Lig statüsünde ilan edilecektir.”

Deplasman yasağı kalktı

Öte yandan TFF, 2022-2023 sezonunda itibaren Süper Lig’de deplasman yasağının kaldırıldığına karar verildiğini ilan etti. Federasyondan yapılan açıklamada, “Ev sahibi kulüplerin, misafir takımın yazılı onayı ve İl veya İlçe Spor Güvenlik Kurulunun kararıyla en fazla yüzde 10 olan misafir takım seyirci kapasitesi, yüzde 30’a çıkartılmıştır. Ev sahibi kulüplerin, stadyum oturma kapasitesinin en az yüzde 5’i oranında misafir takım seyircileri için yer ayırma zorunluluğu devam edecektir. Buna ilaveten, iki kulübün anlaşması ve Spor Güvenlik Kurullarının uygun görmesi halinde, misafir takım tribünleri, ev sahibi kulüpler tarafından kullanılabilecektir. Düzenlemenin detayları Süper Lig statüsünde ilan edilecektir” denildi.

https://twitter.com/TFF_Org/status/1542261420234051585?s=20&t=qLVfkiegcTEO1s2fUYRBRA

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.