Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Artvin’de heyelan: 1 ölü, 1 yaralı

Artvin’in Hopa ilçesi Karadeniz Sahil Yolu Esenkıyı tüneli mevkisinde meydana gelen heyelanda kayalar iki TIR’ın üzerine düştü. Artvin Valisi Yılmaz Doruk, Azerbaycan uyruklu bir kişinin yaşamını yitirdiğini, Özbekistan uyruklu bir kişinin de yaralı olarak hastaneye kaldırıldığını açıkladı.

Heyelan Artvin’in Hopa ilçesi Karadeniz Sahil Yolu Esenkıyı mevkiinde saat 07.30 sıralarında meydana geldi.

Gürcistan’a gitmek üzere yol kenarında park halinde bekleyen TIR, yamaçtan kopan dev kayaların altında kaldı.

Diğer araç sürücülerinin ihbarı üzerine bölgeye AFAD, HOPAK, AKUT, polis, jandarma ve sağlık ekipleri sevk edildi.

Ekiplerin çalışması sonucu TIR şoförünün cesedine ulaşıldı.

Şoförün cenazesi, morga kaldırıldı.

Artvin Valisi Yılmaz Doruk, heyelan sonucu kayaların altında kalan iki TIR’da, Azerbaycan uyruklu bir kişinin yaşamını yitirdiğini, Özbekistan uyruklu bir kişinin ise yaralı olarak hastaneye kaldırıldığını duyurdu.

Vali Doruk, “Bugün sabah itibarıyla Hopa-Kemalpaşa ilçelerimiz arasında Sarp Sınır Kapısı’na giden yamaçtan kayalar düştü. Bu kapsamda iki TIR kayaların altında kaldı. Bir Azeri vatandaş vefat etti, bir Özbek uyruklu vatandaşımız da yaralı olarak hastaneye kaldırıldı. Yol tamamen trafiğe kapalı durumda. Ekiplerimiz yolu açma çalışmalarını sürdürüyor. Şu an itibarıyla mahsur kalan bilgisi yok. Kayaların kaldırılması biraz vakit alabilir. Yeni bir heyelan kaynaklı tehlike beklemiyoruz ama çalışmalarımızı da dikkatli sürdürüyoruz” dedi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.