Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

HDP kongre hazırlıklarını tamamladı: “Üçüncü Yol siyasetimizdeki kararlılığımız ön plana çıkacak”

HDP 5. Olağan Büyük Kongresi, 3 Temmuz Pazar günü yapılacak. “Çözüm biziz, sözümüz var” sloganıyla Ankara Kapalı Spor Salonu’nda düzenlenecek kongre öncesi HDP, kongreye katılacak siyasi partiler ve kongrede alınacak kararlar hakkında açıklama yayımladı.

HDP basın bürosu tarafından yapılan yazılı açıklamada, “‘Türkiye’nin temel sorunlarına çözüm’ perspektifiyle gerçekleştirilecek bu kongresinde, HDP fikriyatındaki ısrarımız ve Üçüncü Yol siyasetimizdeki kararlılığımız ön plana çıkacak” denildi. 

Kongreye davet edilenler

Kongreye, HDP’nin öncülüğünde kurulan ve yedi partiden oluşan Demokrasi İttifakı’nın diğer partileri, CHP, DEVA Partisi, Gelecek Partisi, Saadet Partisi, Sol Parti ve TKP katılacak. Ayrıca Cumartesi Anneleri, Barış Anneleri; Roboski, Sivas, Suruç ve Ankara katliamlarında hayatını kaybedenlerin yakınlarının yanı sıra  Şenyaşar, Tahir Elçi, Medeni Yıldırım, Deniz Poyraz ve Garibe Gezer’in ailesi ile tutuklu siyasetçilerin aileleri; aydın, yazar ve sanatçıların da aralarında bulunduğu 400’ü aşkın kurum temsilcisi ve kişi kongreye konuk olacak. 

Avrupa ve Ortadoğu’dan çok sayıda siyasi parti temsilcisi, siyasetçi ve aktivistin de aralarında bulunduğu 100’ü aşkın yabancı delegasyon da kongrede yer alacak. 

50 bin kişinin katılması planlanıyor

Bin 50 resmi delegenin oy kullanacağı kongreye yaklaşık 50 bin kişinin katılması planlanıyor. Kongreye katılacak kişiler yarından (2 Temmuz) itibaren illerden Ankara’ya doğru yola çıkacak. 

Parti Meclisi büyük oranda değişecek

Kongrede 100 kişilik asil, 50 kişilik yedek ve 30 kişilik fahri Parti Meclisi (PM) üye listeleri ve eş genel başkanlar seçilecek. PM’nin büyük oranda değişeceği belirtilen kongrede ayrıca Merkez Disiplin ve Uzlaşma kurullarındaki isimler de yenilenecek. Kongrede, farklı çevrelerden yazar, aydın, sanatçı, siyasetçilerin yer alacağı geniş bir Danışma Kurulu da oluşturulacak.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.