Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

KESK’in TÜİK önünde yapmak istediği eylemi polis engelledi: “Enflasyon farkını zam diye yutturamazsınız”

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu’nun (KESK) Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) önünde yapmak istediği açıklamaya polis izin vermedi. Ankara Emniyeti’ne tepki gösteren KESK Eş Genel Başkanı Şükran Kablan Yeşil, “Resmi enflasyonunun yüzde 75’i, gıda enflasyonunun yüzde 100’leri, gerçek bağımsız enflasyon oranlarının yüzde 160’ları geçtiği ülkede yapacağınız enflasyon farkını zam diye hiçbirimize yutturamazsınız” dedi.  

KESK’in bugün TÜİK binası önünde yapmak istediği basın açıklamasını polis engelledi. Polis açıklamaya izin vermeyince KESK üyeleri Özveren Çocuk Parkı’nda toplandı. Polisin park önünde de açıklamayı engellemesi üzerine KESK Eş Genel Başkanı Şükran Kablan Yeşil, bir konuşma yaparak protesto amacıyla basın açıklaması okumayacaklarını söyledi ve üyeleri beş dakikalık oturma eylemine davet etti. 

KESK üyeleri, “Çetelere değil, emekçiye bütçe” , “AKP zammını al başına çal” , “Baskılar bizi yıldıramaz” ve “Zafer direnen emekçinin olacak” sloganlarını kullandı. KESK üyelerine CHP Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya ve HDP Antalya Milletvekili Kemal Bülbül de destek verdi. 

Parkta bir konuşma yapan KESK Eş Genel Başkanı Şükran Kablan Yeşil, Ankara Emniyeti’ne tepki göstererek, “Bu engellemeniz nedir? TÜİK’in yalana dayalı enflasyon oranlarını açıklamasına destek sunmak mıdır? Burada tek gayemiz, gerçekliğe hitap edecek açıklamaların yapılmasıdır” dedi. 

“3600 ek gösterge yalanını teşhir ediyoruz”

Yeşil, sözlerini şöyle sürdürdü: 

“Bugün Meclis Genel Kurulu’nda görüşülen 3600 ek gösterge ile ilgili koskoca bir yalanı teşhir etmek istiyoruz. Tüm kamu emekçilerine veriyoruz dedikleri 600 puanlık bir artıştan ibaret. Yüzde 65 kamu emekçisini ifade etmeyen düzenlemenin üstüne TÜİK’in 4 Temmuz’da açıklayacağı sahte ve yalan enflasyon oranları çerçevesinde kamu emekçilerine enflasyon oranları verilecek.

“Emekçilerin tenceresini küçülten uygulamalardan vazgeçin”

Yapmaya çalıştığınız kamu emekçilerinin ekmeğini küçülten, cüzdanını ters düz eden, tenceresini boşaltan bu uygulamalardan vazgeçin. Resmi enflasyonunun yüzde 75’i, gıda enflasyonunun yüzde 100’leri, gerçek bağımsız enflasyon oranlarının yüzde 160’ları geçtiği ülkede yapacağınız enflasyon farkını zam diye hiçbirimize yutturamazsınız.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.