Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Medyascope Gündem (1 Temmuz 2022): Pentagon’dan Türkiye’ye F-16 desteği – Emekli Büyükelçi Oğuz Demiralp değerlendirdi 

Editör: Sahra Atila 


Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Joe Biden ile AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın görüşmesindeki en önemli konulardan birinin F-16’lar olması bekleniyordu. İki lider de yaptıkları basın açıklamasında, bu konuda olumlu yönde adım atılmasını beklediklerini söyledi. ABD Uluslararası Güvenlik İşlerinden Sorumlu Savunma Bakanlığı Müsteşarı Celeste Wallander de yönetimin Türkiye’nin F-16 filosunu modernize etme planlarını desteklediğini belirtti. Müsteşar, Türkiye’nin güvenliğinin NATO’nun güvenliği demek olduğunu vurguladı ve “Bu planlar şu anda çalışılıyor ve sözleşme süreci için üzerinde çalışılması gerekiyor ancak ABD Türkiye’nin savaş uçağı filosunun modernizasyonunu destekliyor çünkü bu, NATO güvenliğine katkıda bulunuyor. Güçlü Türk savunma kabiliyeti, güçlü bir NATO savunmasına katkıda bulunur” dedi. Medyascope Gündem’de emekli Büyükelçi Oğuz Demiralp değerlendirdi.

Asgari Ücret Tespit Komisyonu, asgari ücrete yapılacak ara zam çalışmalarına devam ediyor. Komisyon tarafından belirlenecek ara zammın 1 Temmuz’dan itibaren geçerli olması için Asgari Ücret Yönetmeliği’nde değişiklik yapıldı. Asgari Ücret Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, Resmi Gazete’de yayımlandı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, yaptığı yönetmelik değişikliğiyle, belirlenecek yeni asgari ücretin 1 Temmuz’dan itibaren geçerli olmasının yolu açtı. Yönetmelik’te, “Komisyonca belirlenen ücretler Resmî Gazete’de yayımlanır ve Komisyon kararında başka bir yürürlük tarihi belirtilmediği takdirde yayımlandığı tarihten itibaren yürürlüğe girer” ifadeleri yer aldı. Asgari ücretin belirlenmesine ilişkin görüşmeler, bugün de sürecek.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.