Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Yaz transfer dönemi devam ediyor: Sözleşmesi bitip serbest kalan yıldız futbolcular

2022-2023 sezonu yaz transfer dönemi tüm hızıyla devam ediyor. Medyascope Spor Servisi olarak, sözleşmesi bitip serbest kalan yıldız futbolcuları sizin için derledik.

Paul Pogba (Fransa – Orta saha)

Paul Pogba’nın yaz transfer döneminde Manchester United’dan ayrılması bekleniyor. Altı yıllık sözleşmesinin sonuna gelen Pogba, 105 milyon euroluk dünya rekoru transfer ücretiyle geldiği Kırmızı Şeytanlar’da hayal kırıklığı yarattı. Manchester United kariyerinde toplam 226 maça çıkan Fransız yıldız, bu süreçte 39 gol atarken, UEFA Avrupa Ligi ve İngiltere Lig Kupası şampiyonlukları yaşadı.

Jose Mourinho başta olmak üzere Manchester United’ı çalıştıran menajerler ile yıldızı bir türlü barışmayan Pogba’ya eski kulübü Juventus’un yanı sıra Real Madrid, Paris Saint Germain ve Manchester City’nin ilgisi olduğu biliniyor. 

https://www.youtube.com/watch?v=2JPS7NDblpA

Franck Kessie (Fildişi Sahili – Orta saha)

2019-2020 sezonundan bu yana Milan formasını terleten Franck Kessie, söz konusu dönemde kariyerinin en parlak dönemini geçirdi. Fildişi Sahilli yıldız, Milan’ın dokuz yılın ardından gelen şampiyonluğunun da baş mimarlarından biri oldu. 

Milan, sözleşmesi bu yaz itibariyla sona eren Franck Kessie ile devam etmenin yollarını arıyor. Piyasa değerini 45 milyon euroya kadar çıkaran Kessie, takımının şampiyon olarak tamamladığı sezonda 39 resmi maça çıkarken, yedi kez de fileleri sarstı. 

Paulo Dybala (Arjantin – Forvet)

Palermo’dan 40 milyon euro bonservis bedeliyle geldiği Juventus’ta harikalar yaratan Paulo Dybala, yedi yıl formasını terlettiği Torino temsilcisine veda etti. Dybala, Juventus ile çıktığı 291 maçta 115 gol attı, 48 asist yaptı. 

Juventus ile kariyerinin en başarılı günlerini yaşayan Arjantinli yıldızın yeni sezonda hangi takıma transfer olacağı belirsizliğini koruyor. Dybala ile Jose Mourinho’nun çalıştırdığı Roma ve İspanya LaLiga ekiplerinden Barcelona yakından ilgileniyor. 

Paulo Dybala’nın Juventus’a vedası:

Ousmane Dembele (Fransa – Forvet)

Barcelona, 2017 yılında Borussia Dortmund’dan Ousmane Dembele’yi 140 milyon euro karşılığında kadrosuna kattı. 20 yaşında İspanya’ya ayak basan Dembele, beş sezonluk Barcelona kariyerinde sakatlıklardan kurtulamadı. Katalonya temsilcisi ile sadece 150 maça çıkabilen Fransız yıldız, bu karşılaşmalarda toplam 32 kez rakip fileleri havalandırdı.

Xavier Hernandez’in teknik direktörlük koltuğuna oturmasının ardından kendini bulan Ousmane Dembele’nin kariyerine Barcelona’da devam etmeyeceği öngörülüyor. Chelsea ve Paris Saint Germain başta olmak üzere Avrupa’nın dev kulüpleri, Dembele’nin peşinden koşuyor.  

Christian Eriksen (Danimarka – Orta saha)

2020 Avrupa Futbol Şampiyonası’nda ölümden dönerek sporseverlerin yüreklerini ağzına getiren Christian Eriksen, Brentford forması altında yeniden doğdu. 2021-2022 sezonu ara transfer döneminde İngiliz kulübü ile altı aylık sözleşme imzalayan Eriksen, bu süre zarfında 11 maça çıktı ve toplam beş gole doğrudan katkı sağladı.

Andrea Belotti (İtalya – Forvet)

İtalya futbolunun Giro Immobile ile birlikte son dönemde yetiştirdiği en büyük santrforlardan Andrea Belotti, yedi sezonluk Torino kariyerinin sonuna geldi. Belotti, Torino forması ile 251 maça çıktı ve bu karşılaşmalarda toplam 103 gol atma başarısı gösterdi. 

Torino’nun ligdeki konumu itibarıyla takımdan ayrılmayı düşünen Andrea Belotti’nin kariyerini nasıl şekillendireceği belirsizliğini koruyor. Belotti’nin ismi, geçen günlerde Fenerbahçe ile de anılmıştı. 

Jesse Lingard (İngiltere – Orta saha)

Jesse Lingard’ın 20 senelik Manchester United kariyeri sona ermek üzere. Altyapısından yetiştiği Manchester’da toplam 232 maça çıkan 29 yaşındaki oyuncu, birer kez UEFA Avrupa Ligi, Federasyon Kupası ve lig kupası şampiyonluğu kazandı.

Lingard, Manchester United forması giyerken beş kez farklı kulüplere kiralık olarak gönderildi. İngiliz yıldız ile Tottenham, West Ham United, Newcastle United, Milan ve Roma yakından ilgileniyor. 

Angel Di Maria (Arjantin – Forvet)

2015 yılından bu yana Paris Saint Germain’de (PSG) top koşturan Angel Di Maria, Fransa kariyerinde sayısız başarının altına imza attı. Yedi sezonluk PSG macerasında toplam 295 resmi maça çıkan Arjantinli yıldız, Fransa Ligue 1’de takımıyla beş kez mutlu sona ulaştı. 

PSG’nin opsiyonunu kullanmadığı Di Maria’nın büyük bir olasılıkla gelecek sezon Juventus’ta forma giymesi bekleniyor. Di Maria’nın Juventus ile yıllık 7 milyon euro ve çeşitli bonuslar karşılığında bir senelik sözleşme imzaladığı iddia ediliyor. 

Sözleşmesi sona eren yıldız futbolculardan bazıları:

Kaleci: Andre Onana (Kamerun)

Defans: Andreas Christensen (Danimarka), Jason Denayer (Fransa), James Tarkowski (İngiltere), Mbemba (Demokratik Kongo), Alessio Romagnoli (İtalya)

Orta saha: Corentin Tolisso (Fransa), Xeka (Portekiz), Florian Grillitsch (Avusturya)

Forvet: Divock Origi (Belçika), Cyle Larin (Kanada), David Brooks (İngiltere), Adnan Januzaj (Belçika), Federico Bernardeschi (İtalya), Cristian Pavon (Arjantin)

Yazan: Kubilayhan Kavrazlı

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.

İlgili içerikler