Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Asgari ücret zammını vatandaşa sorduk: “İsterlerse 100 bin TL yapsınlar, geçinemiyoruz”

Yeni asgari ücret 5 bin 500 lira olarak belirlendi. AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı asgari ücret 1 Temmuz’dan itibaren geçerli. İstanbul-Beşiktaş’ta vatandaşlara yapılan asgari ücret zammının yeterli olup olmadığını sorduk.

Haber-Kurgu: Ayşegül Karagöz – Cenk Narin

“Geçinemiyoruz”

Medyascope’a konuşan bir vatandaş asgari ücret artışının önemli olmadığını vurguladı ve “İsterse 100 bin TL yapsınlar, yine geçinemiyoruz” dedi. Ev kiralarının çok yüksek olduğuna dikkat çeken vatandaş, “Mesela arkadaşım beş yıldır bir yerde oturuyor. 2 bin 500 lira kira veriyor. Şimdi kiracı ‘5 bin 500 vermezsen çıkacaksın’ diyor. E bu adam 5 bin 500 lira maaş alırsa, 5 bin 500 lira kiraya verirse, elektriğiydi, suyuydu… Allah sonumuzu hayır etsin, baştakilere de akıl fikir versin. Başka da bir şey demiyorum” diye konuştu.

“Eski zamanlara dönmek istiyorum”

Eski zamanlara dönmek istediğini de söyleyen vatandaş “Eski dönemde 2 bin lira maaş alıyordun. İki ay boyunca geçinebiliyordun. Şu an 10 bin lira da alsan, bir ay bile geçinemiyorsun” dedi.

“Bu sefer isyan bayrağını kaldırmış olacağım”

Bir başka vatandaş ise asgari ücrete gelen zamla beraber her şeyin zamlanacağını söyledi ve “Maaşa zam geldiği için benzin olsun, yiyecek-içecek olsun, insanların ihtiyaçları olsun, bunlara da zam gelecek. Bu yüzden pek yani yararlı bir şey olmadı” dedi. Bekar olduğu için şu anki ücretlerle geçinebildiğini söyleyen vatandaş “Ama yarın öbür gün ben parmağıma yüzüğü taktığım zaman ne olacak? Geçinemeyeceğim. Çocuğum olduğu zaman ne olacak? Yine geçinemeyeceğim. Ne olacak? Bu sefer isyan bayrağını kaldırmış olacağım” diye konuştu.

“5 bin 500 yüz lirayla ne geçimi olacak?”

Ekonominin artık çöktüğünü düşündüğünü söyleyen başka bir vatandaş ise yapılan zamların yeterli olmadığını ve asgari ücretin en az 8-9 bin liraya yükseltilmesi gerektiğini dile getirdi. Vatandaş, “5 bin 500 lirayla ne geçimi olacak? Domatesin kilosu 20 lira olursa ne olacak insanların hali?” diye sordu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.