Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Haber Hafta Sonu (3 Temmuz 2022): Altılı masa beşinci kez toplandı & HDP’den iktidara ve muhalefete uyarı

Editör: Buket Topaktaş

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), İYİ Parti, Gelecek Partisi, Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi, Saadet Partisi ve Demokrat Parti’den oluşan altılı masada beşinci toplantıya İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ev sahipliği yaptı. Akşam saatlerinde başlayan ilk dört toplantının gece geç saatlere uzaması nedeniyle bugün yapılan toplantının gündüz saatlerinde yapılması planlandı. Haber Hafta Sonu’nda bu akşam Medyascope Ankara muhabiri Okan Yücel son dakika gelişmelerini aktardı.

Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) 5. Olağan Büyük Kurultayı, Ankara Spor Salonu’nda, “Çözüm Biziz, Sözümüz Var” sloganıyla düzenlendi. Ankara Arena’ya sabahın erken saatlerinden itibaren binlerce partili geldi. HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, cumhurbaşkanlığı seçimi için şeffaf görüşmeler yapılması gerektiğini belirterek, “Aksi halde kendi adayımızla girme seçeneğini de çok ciddi önümüze koyarız” dedi. Kongrede, Pervin Buldan ve Mithat Sancar yeniden aday gösterildi. Haber Hafta Sonu’nda bu akşam Medyascope Ankara Temsilcisi Hıdır Göktaş, HDP kongresinde öne çıkanları değerlendirdi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.