Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Bülent Somay ile Akıntıya Karşı (41): Benim bedenim benim kararım

“ABD’de Anayasa Mahkemesi diyebileceğimiz ‘Yüce Mahkeme’, kürtajı ülke çapında bir ‘hak’ olmaktan çıkaran bir karar aldı. Bunu da Trump döneminde ‘atanan’ üç muhafazakar yargıcın oylarıyla yaptı. Şimdi aynı mahkeme gözünü LGBTIQ+ haklarına dikmiş gibi görünüyor. Aynı dönemde Türkiye, Onur Yürüyüşü’nü büyük bir şiddet ve yüzlerce gözaltı ile durdurmaya çalışarak onlara bir nevi ‘örnek oldu’ denebilir. Bedenlerimize yönelik bu ulusaşırı tehdide karşı en anlamlı direniş, her tehdit ortaya çıktığında sınırlı ve geçici protestolar yerine, farklı kimliklere de olsa bir araya gelip büyük, tek ve ulusaşırı bir mücadelenin temellerini atmak olabilir ancak.”

Bülent Somay, Akıntıya Karşı’da bu hafta ABD’de kürtajın hak olmaktan çıkarılması ve Türkiye’de Onur Yürüyüşü’ne polis müdahalelerinden hareketle, iktidarların beden politikaları üzerine konuşuyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.