Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Danimarka’nın en büyük alışveriş merkezine silahlı saldırı: Üç kişi öldü, saldırgana 24 gün hapis cezası verildi

Danimarka’nın başkenti Kopenhag’da bulunan bir alışveriş merkezine düzenlenen silahlı saldırıda en az üç kişi hayatını kaybetti. Saldırının ardından gözaltına alınan 22 yaşındaki saldırgana akıl sağlığı yerinde olmadığı gerekçesiyle 24 gün hapis cezası verildi.

Danimarka’nın başkenti Kopenhag’ın güneyindeki Field’s alışveriş merkezinde düzenlenen saldırıda en az üç kişi hayatını kaybetti, dört kişi ise yaralandı. Danimarka polisi, 17 yaşındaki bir erkek ve bir kadın ile 47 yaşındaki bir erkeğin hayatını kaybettiği saldırıda, saldırganın terör amacıyla hareket etmediğini belirtti. Sabah saatlerinde Emniyet Müdürü Soeren Thomassen, saldırının nedeninin belirsizliğini koruduğunu ve bir “terör saldırısı” olasılığının göz ardı edilemeyeceğini açıklamıştı.

Saldırgan kameralara böyle yansıdı.

Emniyet Müdürü Thomassen düzenlediği basın toplantısında, alışveriş merkezindeki saldırıyı düzenleyen 22 yaşındaki zanlının yanındaki tüfek ve mühimmat ile birlikte yakalandığını söyledi. Thomassen tarafından “etnik Danimarkalı” olarak tanımlanan şüphelinin bugün mahkeme karşısına çıkması bekleniyor.

Öte yandan polis, alışveriş merkezindeki dükkan sahiplerini, ellerinde bulunan güvenlik kamerası görüntülerini saklamaya çağırdı.

“Birden her tarafta kaos oldu”

Görgü tanıkları, Field’s alışveriş merkezinde ateş seslerinin duyulması üzerine bir panik yaşandığını anlattı. Saldırı sırasında AVM’de bulunan Isabelle adlı görgü tanığı, “Birden silah sesleri duymaya başladık. Sanırım 10 el silah sesi duydum. Daha sonra küçücük bir tuvalette 11 kişi saklandık. Bekledik ve çok korktuk. Berbat bir deneyimdi” diye konuştu.

Emilie Jeppesen ise Jyllands-Posten gazetesine verdiği demeçte, “Neler yaşandığını bilmiyorduk. Birdenbire her tarafa kaos hakim oldu” dedi. Bir başka görgü tanığı ise saldırganın bir av tüfeği taşıdığını aktardı.

“Danimarka acımasız bir saldırıya uğradı”

Başbakan Mette Frederiksen ise Danimarka’nın acımasız bir saldırıya uğradığını belirterek, yakınlarını kaybedenlere başsağlığı diledi. Frederiksen, Danimarkalıları böylesine zor bir zamanda birlik ve birbirlerine destek olmaya çağırdı.

Kaynak: BBC

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.