Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Güne Bakış (4 Temmuz 2022): Haziran ayı enflasyon verileri açıklandı | TTB’den maske açıklaması

Editör: Egemen Gök

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), haziran ayı enflasyon verilerini açıkladı. TÜİK’e göre tüketici fiyatları (TÜFE) haziran ayında yüzde 4,95 arttı. Son 12 aylık enflasyon ise yüzde 78,62 olarak hesaplandı. Bu oran 2002’den bu yana kaydedilen en yüksek enflasyon olarak kayda geçti. Enflasyon Araştırma Grubu’na (ENAG) göre ise enflasyon haziran ayında yüzde 8,31 artarken, bir yıllık artış yüzde 175,55 oldu.

Sağlık Bakanlığı’nın verilerine göre, 13-19 Haziran 2022’de 10 bin 954 olan haftalık vaka sayısı, 20-26 Haziran 2022’de 26 bin 635’e yükseldi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da vaka sayılarında bir süredir artış gözlemlendiğini belirterek, günlük binin altına inen vaka sayılarının şu anda 4 bine doğru ilerlediğini söylemişti. Türk Tabipleri Birliği (TTB) sosyal medya üzeriden yaptığı çağrıda, kapalı alanlarda maske takılmasını, test sayılarının arttırılmasını ve vaka sayılarının günlük olarak açıklanmasını talep etti.

Gökçe Çiçek Kösedağı’nın sunduğu “Güne Bakış”ta, Boğaziçi Üniversitesi Ekonomi Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ceyhun Elgin ile açıklanan enflasyon verilerini, Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konseyi Başkanı Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı ile koronavirüs salgınında son durumu konuşacağız.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.