Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İngiltere ordusunun sosyal medya hesapları hacklendi: Kanalların ismi değiştirildi, kripto para reklamı yapıldı

İngiltere ordusunun Twitter ve YouTube hesapları hacklendi. Ordu yetkilileri, saldırının kim tarafından düzenlendiğinin ve nasıl yapıldığının araştırıldığını açıkladı.

İngiliz ordusunun sosyal medya hesapları siber saldırıya uğradı. Ordunun YouTube kanalında dünyanın en zengin iş insanlarından, Tesla ve SpaceX’in CEO’su Elon Musk’ın görüntülerini kullanan kripto para ile ilgili videolar yayımlandı. YouTube kanalının ismi Ark Invest olarak değiştirildi ve Musk’ın konuşmalarını içeren videolar paylaşıldı.

Saldırının ardından ordunun Twitter ismi Bapesclan olarak değiştirildi ve profil resmine de maymun benzeri bir çizgi film karakteri konuldu. NFT’ler ile ilgili birkaç gönderi retweet edildi.

Soruşturma devam ediyor

Bilgi güvenliğinin son derece ciddiye alındığını belirten ordu yetkilileri, sorunu çözdüklerini söyledi ve her iki hesabın da geri alındığını açıkladı. Bir yetkili, “Sorunu şu anda çözmüş olsak da soruşturma devam ediyor. Soruşturma tamamlanana kadar yorum yapmak uygun değil. Hesaplar yeniden alındı ve bu saldırının arkasında kimin olduğu henüz belirsizliğini koruyor” dedi.

Ordu daha sonra Twitter hesabından şu mesajı paylaştı:

“Yayınımızdaki geçici kesinti için özür dileriz. Tam bir araştırma yapacağız ve bu olayın nasıl olduğunu öğreneceğiz. Bizi takip ettiğiniz için teşekkürler.”

Kaynak: BBC

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.