Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Medyascope Gündem (4 Temmuz 2022): TÜİK’e göre yıllık enflasyon yüzde 78,62 & Asgari ücret enflasyonu nasıl etkileyecek?

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), haziran ayı enflasyon verilerini açıkladı. TÜİK’e göre tüketici fiyatları (TÜFE) haziran ayında yüzde 4,95 arttı. Son 12 aylık enflasyon ise yüzde 78,62 olarak hesaplandı. Bu oran 2002’den bu yana kaydedilen en yüksek enflasyon olarak kayda geçti. Enflasyon Araştırma Grubu’na (ENAG) göre ise enflasyon haziran ayında yüzde 8,31 artarken, bir yıllık artış yüzde 175,55 oldu.

Asgari ücretin 5 bin 500 TL’ye yükseltilmesi enflasyonu nasıl etkileyecek? Türkiye enflasyon ile nasıl bir mücadele yürütüyor? Kare Portföy Genel Müdürü Ümit Kumcuoğlu, ekonomideki son gelişmeleri Gündem’de yorumladı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.