Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Ohio’da cinsel istismar sonucu hamile kalan 10 yaşındaki çocuk, kürtaj için Indiana’ya gitmek zorunda kaldı

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Yüksek Mahkemesi’nin kürtajı anayasal hak olarak ülke çapında koruyan Roe v. Wade kararını geri çevirmesinin ardından Ohio eyaletinde, 10 yaşında cinsel istismara uğrayan bir kız çocuğunun kürtaj yaptırmasına izin verilmedi. 10 yaşındaki çocuk, kürtaj için Indiana eyaletine gitmek zorunda bırakıldı. 

Ohio’da bir doktor, Indiana eyaletindeki meslektaşı Dr. Caitlin Bernard’a ulaşarak 10 yaşındaki bir hastasının altı hafta, üç günlük hamile olduğunu ve yasal süreyi geçtiği için Ohio’da kürtaj yaptıramadığını söyledi. 

Adı açıklanmayan kız çocuğunun hamile kaldığı, ABD Yüksek Mahkemesi’nin kararından üç gün sonra ortaya çıktı. Ohio’da, fetüsün kalp atışlarının hissedilmeye başladığı andan itibaren kürtaj yapılması yasak. Bu, hamileliğin beş veya altıncı haftasına denk geliyor. Kürtaj yaptırmak isteyen kişinin cinsel istismar sonucu hamile kalması veya çocuk olması, yasağı etkilemiyor.

Kürtaj yaptırmak için eyalet değiştirenlerin sayısı artıyor

Indiana’da ise henüz kürtaj yasaklanmadı veya kısıtlanmadı. Ancak eyalet meclisinin bu ay içinde toplanması ve kürtajı yasaklaması bekleniyor.

Kürtajın kısıtlanması veya yasaklanması sebebiyle komşu eyaletlerden kürtaj için kliniklerine gelen hasta sayısında keskin bir artış gördüklerini belirten Bernard, Columbus Dispatch’e verdiği demeçte, “Sadece birkaç kısa hafta içinde bu bakımı sağlayamayacağımızı hayal etmek zor” dedi.

Kaynak: Guardian

Derleyen: Emine Bıçakcı

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.