Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Vakalar artıyor, halk ne diyor? — “Ya koronadan öleceğiz ya da ekonomik krizden”

Sağlık Bakanlığı’nın ülkedeki koronavirüs vakaları ve bu vakaların son durumları hakkında her hafta paylaştığı Genel Koronavirüs Tablosu” en son 20-26 Haziran haftasında yayımlandı. Medyascope, bir önceki haftaya göre 2,5 katına çıkan vakaları ve önlemlere yönelik bakış açısını halka sordu. 

Haber: Ali Macit- Baran Yalçınkaya

Sağlık Bakanlığı’nın koronavirüs tedbirlerinin kaldırılmasının ardından haftalık olarak yayımlamaya başladığı ”Genel Koronavirüs Tablosu”na göre ülke genelindeki vaka sayısı 20-26 Haziran haftasında 26 bin 635 oldu.

Türk Tabipleri Birliği (TTB) dün (3 Temmuz) Twitter hesabından 30 Mayıs’tan itibaren üç hafta boyunca 7 bin ile 10 bin arasında değişen vaka sayısının artışına dikkat çekti. TTB, kapalı mekanlarda maskeye geri dönüş çağrısında bulundu.

TTB’nin bu çağrısı üzerine muhabirlerimiz, “Koronavirüs salgını çevrenizde nasıl cereyan ediyor?” ve “Önlem alınmaya başlanmalı mı?” sorularını halka yöneltti.

Ülkenin genel durumundan şikayet eden bir vatandaş, “Kafamız başka şeylerle o kadar dolu ki isterse maske gelsin isterse gelmesin. Öyle de öleceğiz böyle de. Ya koronadan ya da ekonomik krizden” dedi. Sağlık Bakanlığı’na güvenmediğini belirten vatandaş, yeni önlemlerin yararsız olacağını söyledi ve “Ben dört tane aşı oldum, şu an kapanmalar geri gelse de girmem” diye konuştu.

Bir başka vatandaş, özellikle metrobüs ve otobüslerde herkesin iç içe olduğuna işaret ederek maske takılması gerektiğini dile getirdi.

Maske takmanın tekrar uygulamaya girmesini isteyen bir diğer vatandaş da maymun çiçeği hastalığı ve artan koronavirüs vakalarından endişelendiği için maske takmanın iyi bir fikir olduğunu belirtti.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.