Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

2022 Wimbledon Tenis Turnuvası’nda çeyrek final maçları başladı: Novak Djokovic’in rakibi Jannik Sinner – Rafael Nadal, Taylor Fritz ile eşleşti

Wimbledon Tenis Turnuvası’nda heyecan devam ediyor. Dördüncü tur karşılaşmalarında Tim van Rijthoven’ın geçen Novak Djokovic’in çeyrek finaldeki rakibi Jannik Sinner olurken Botic van de Zandschulp’u eleyen Rafael Nadal, Taylor Fritz ile eşleşti.

Tek erkekler dördüncü turunda Tim van Rijthoven’ı 6-2, 4-6, 6-1 ve 6-2’lik setler 3-1 mağlup eden dünya 1 numarası Novak Djokovic’in çeyrek finaldeki rakibi, dördüncü turda Carlos Alcaraz’ı 6-1, 6-4, 6-7 ve 6-3’lük setlerle 3-1 mağlup eden Jannik Sinner oldu. 

Novak Djokovic ile Jannik Sinner arasında oynanacak çeyrek final mücadelesi bugün saat 15.30’da TRT Spor ve S Sport 2 ekranlarında yayınlanacak.

Novak Djokovic’in Wimbledon’daki inanılmaz serileri:

Genç yıldızları karşı karşıya getiren eşleşmede kazanan Jannik Sinner oldu:

Tek erkeklerde bir diğer favori Rafael Nadal ise Botic van de Zandschulp’u 6-4, 6-2 ve 7-6’lık setlerle 3-0 mağlup ederek adını çeyrek finale yazdırdı. Nadal’ın çeyrek finaldeki rakibi ise dördüncü turda Jason Kubler’i 6-3, 6-1 ve 6-4’lük setlerle 3-0 geçen Taylor Fritz oldu. İkili arasındaki çeyrek final mücadelesi yarın oynanacak.

Rafael Nadal’dan kusursuz sayı:

Kariyerinde ilk kez Grand Slam çeyrek finaline kalan Taylor Fritz:

Tek erkeklerdeki  çeyrek final eşleşmelerinin tamamı ise şöyle:

Tek kadınlarda ise dördüncü turda Elise Mertens’i 7-6 ve 6-4’lük setlerle 2-0 geçen 3 numaralı seri başı Ons Jabeur çeyrek finale yükseldi. Jabeur’un çeyrek finaldeki rakibi ise Caroline Garcia’yı 7-5 ve 6-2’lik setlerle 2-0 mağlup eden Marie Bouzkova oldu.

Ons Jabeur ve küçük bir hayranı  :

Ons Jabeur ve Marie Bouzkova arasındaki çeyrek final mücadelesi bugün Merkez Kort’ta Djokovic-Sinner mücadelesinin ardından başlayacak.

Tek kadınlarda öne çıkan diğer eşleşmede ise Simone Halep üç yıl aradan sonra ilk kez çıktığı Merkez Kort’ta, dünya 4 numarası Paula Badosa’yı 6-1 ve 6-2’lik setlerle 2-0 mağlup ederek çeyrek finale yükseldi. Halep’in çeyrek finaldeki rakibi ise Harmony Tan’ı 6-2 ve 6-3’lük setlerle 2-0 geçen Amanda Anisimova oldu.

Üç yıl önceki zaferinin ardından ilk kez Merkez Kort’a çıkan Simone Halep:

Simone Halep’ten günün sayısı:

Tek kadınlarda çeyrek final eşleşmeleri :

Yazan: Yahya Kemal Doğan

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.