Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Boğaziçi Üniversitesi’nde alternatif mezuniyet töreni gerçekleştirildi

Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci İnci’nin, bütçe sıkıntısını sebep göstererek toplu mezuniyet töreni kutlamalarını iptal etmesi üzerine Boğaziçi Üniversitesi Öğrenci Temsilciliği Kurulu (ÖTK) bugün (5 Temmuz) alternatif mezuniyet töreni düzenledi.

Boğaziçi Üniversitesi Öğrenci Temsilciliği Kurulu (ÖTK), rektör Prof. Dr. Naci İnci’nin bütçe sıkıntıları nedeniyle toplu mezuniyet kutlamasını iptal etmesinden sonra bugün (5 Temmuz) alternatif mezuniyet töreni düzenledi. Üç gün sürecek resmi mezuniyet törenleri devam ederken ÖTK’nin alternatif töreni, akademisyenler, öğrenciler ve mezunlar tarafından ilgi gördü.

Boğaziçi Üniversitesi Kurumsal İletişim Ofisi’nin, Boğaziçi Üniversitesi kampüsleri çeşitli grupların eylem alanı olarak kullanılamaz. Bu tür izinsiz eylemlere katılan mezunların mezun kartları iptal edilecek, kampüslere girişleri engellenecektir” açıklamasından sonra alternatif mezuniyet törenine ilgi arttı.

Üstün Ergüder Meydanı’nda mezun yürüyüşü

Törenden önce özel güvenlik görevlileri ile öğrenciler arasında tartışma yaşandı. Görevlilerinin alternatif kürsü kurulmasını engellemeye çalışması üzerine ÖTK Başkanı ve üyeleri, müzakere başlattı. Müzakere sonucunda Üstün Ergüder Meydanı’na geçen öğrenciler, “Kayyumlar gidecek, biz kalacağız” sloganı eşliğinde yürüdü.

Alternatif kürsü kuruldu, alternatif mezuniyet töreni başladı

Akademisyenler, yeni mezun öğrenciler ile aileleri ve ÖTK, iki sandalyeyle alternatif bir kürsü kurdu. “Bizim kürsü merakımız yok” diyen akademisyenler, alternatif mezuniyet törenini başlattı. ÖTK üyesi Cemre Kumral ve akademisyenler Mine Eder ile Esra Mungan’ın söz aldığı törende diplomalar dağıtıldı.

Boğaziçi Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü Öğretim Üyesi Mine Eder, “Despot nedir?” diye soru sorarak konuşmasına başladı ve mezunlara “Siz siz olun, despotlara benzemeyin çünkü Boğaziçi budur” diye seslendi.

Rektörlük mezuniyet töreni sürecinde neler yaptı?

Uçaksavar Stadyumu’nu tören için kullanılmasına izin vermeyen rektörlük, mezuniyet törenini üç güne böldü. Her gün farklı bölümlerden gelen öğrenciler diplomalarını alırken toplu mezuniyet töreni yapılmadı.

Boğaziçi Üniversitesi resmi Twitter hesabından her gün belirli salonlarda düzenlenen diploma törenleri paylaşıldı.

https://twitter.com/UniBogazici/status/1544255561142865920?s=20&t=FqdHeZgfT6nS-IBAAwxv7A

Naci İnci, mezuniyet törenine katılmadı

Dünkü ve bugünkü mezuniyet törenlerine katılmayan Rektör Naci İnci, rektörlük odasında bazı öğrencilere ödül verdiği anları Twitter hesabından paylaştı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.