Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

FIBA 2023 Dünya Kupası elemelerinde 12 Dev Adam’ın ikinci tur maç programı belli oldu

İlk tur gruplarının son mücadelesinde Büyük Britanya’yı 85-71 mağlup ederek ikinci sıradan üst gruba yükselen Türkiye A Milli Erkek Basketbol Takımı’nın FIBA 2023 Dünya Kupası Elemeleri ikinci tur grup karşılaşmalarının programı belli oldu.

İlk tur gruplarında Yunanistan, Büyük Britanya ve Belarus’la eşleşen milli takımımız, Belarus’un Ukrayna-Rusya savaşındaki tutumu nedeniyle müsabakalardan men edilmesinden sonra grubu iki galibiyet ve iki mağlubiyetle ikinci sırada tamamlayarak üst gruba yükselmişti. 

Çapraz gruptan Letonya, Sırbistan ve Belçika’nın dahil olduğu altılı grupta ilk üç sırayı alan ekipler Dünya Kupasına katılma hakkı elde edecek. 

Ay-Yıldızlı ekip ikinci tur gruplarında ilk maçlarını 25 Ağustos’ta Letonya ile deplasmanda ve 28 Ağustos’ta evinde Sırbistan ile oynayacak. 

Gruptaki puan durumu ve milli takımımızın fikstürü ise şöyle:

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.