Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Hollywood’un emektar oyuncusu Joe Turkel 94 yaşında hayatını kaybetti

The Shining”deki barmen Lloyd ve “Blade Runner”daki Dr. Eldon Tyrell karakteriyle tanınan Joe Turkel, 27 Haziran günü Kaliforniya’daki St. John Hastanesi’nde karaciğer yetmezliğinden hayatını kaybetti. 

Kariyeri boyunca 140’tan fazla yapımda rol alan ancak “The Shining (Cinnet)” filminde canlandırdığı barmen Lloyd ve “Blade Runner (Bıçak Sırtı)” filmindeki Dr. Eldon Tyrell rolleriyle tanınan Joe Turkel, 94 yaşında hayatını kaybetti.

Joe Turkel’in oğlu Craig Turkel, babasının 27 Haziran’da Kaliforniya eyaletinin Santa Monica kentinde kaldırıldığı hastanede karaciğer yetmezliğinden öldüğünü açıkladı.

Joe Turkel kimdir?

Joseph (Joe) Turkel, 15 Temmuz 1927’de Brooklyn’de doğdu. Babası Benjamin Turkel terzi, annesi Gazella (Goldfisher) Turkel ise ev kadını ve yarı zamanlı opera sanatçısıydı.

17 yaşında orduya katılan Turkel, İkinci Dünya Savaşı’nda Avrupa’da görev yaptı. 1947’de Hollywood’a gitmeden önce, oyunculuk dersleri için kısa bir süre New York’a döndü.

Joe Turkel, “The Shining (Cinnet)” filminde üstlendiği barmen Lloyd karakteriyle ünlendi.

Turkel, ilk kez 1949’da “City Across the River (Nehir Karşısında Şehir)” filminde rol aldı. “The Shining”deki rolüyle yönetmen Ridley Scott’ın dikkatini çeken Turkel, sinema tarihinin en çok beğenilen bilimkurgu filmlerinden “Blade Runner”da Dr. Eldon Tyrell rolünü üstlendi.  

Hollywood’da onlarca yıl geçirdikten sonra seçmelere girmekten bıkan Turkel, emekli olmaya karar verdi. Emekli olduktan sonra birkaç küçük televizyon ve film rolü dışında oyunculuk yapmadı.

Turkel’in ölümünden önce tamamladığı anı kitabı “Başarının Sefaleti”nin bu yıl içinde ailesi tarafından yayımlanması planlanıyor.

Kaynak: New York Times

Derleyen: Burak Siperli

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.