Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Medyascope Gündem (5 Temmuz 2022): Her ay rekor tazeleyen enflasyon nereye gidiyor? & Kürt seçmen kime oy verecek?

Türkiye İstatistik Kurumu’na (TÜİK) göre tüketici fiyatları (TÜFE) haziran ayında yüzde 4,95 arttı. Son 12 aylık enflasyon ise yüzde 78,62 olarak hesaplandı. Bu oran 2002’den bu yana kaydedilen en yüksek enflasyon olarak kayda geçti. Enflasyon Araştırma Grubu’na (ENAG) göre ise enflasyon haziran ayında yüzde 8,31 artarken, bir yıllık artış yüzde 175,55 oldu. Asgari ücret, emekli ve memur maaşlarına yapılan zamların ardından enflasyon nereye gidecek? Türkiye enflasyon ile nasıl mücadele ediyor? Ekonomist Prof. Dr. Kamil Yılmaz, Gündem’de yorumladı.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) eş genel başkanları Pervin Buldan ve Mithat Sancar, HDP 5. Olağan Kongresi’nde yapılan oylamayla, geçerli oyların tamamını alarak yeniden eş genel başkan seçildi. Kongrede konuşan Sancar, HDP’nin cumhurbaşkanlığı seçimleriyle ilgili kararını açıkladı. Cumhurbaşkanlığı seçimi için şeffaf görüşmeler yapılması gerektiğini söyleyen Sancar, “Aksi halde kendi adayımızla girme seçeneğini de çok ciddi önümüze koyarız” dedi. Sancar’ın açıklamaları ne anlama geliyor? Kürt seçmen hangi adaya oy verir? Araştırmacı Reha Ruhavioğlu değerlendirdi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.