Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Polis, Ankara Onur Yürüyüşü’nü engellemeye çalıştı, çok sayıda kişiyi darp ederek gözaltına aldı 

Ankara Kuğulu Park’ta “Onur Yürüyüşü” yapmak isteyen LGBTİ+’lara polis engel oldu, çok sayıda kişi yerlerde sürüklenerek ve ters kelepçe yapılarak gözaltına alındı. Polis, LGBTİ+’ların yüzüne biber gazı sıktı.

Haber: Cansu Timur & Özgecan Özgenç

Kuğulu Park’ta yapılmak istenen 2. Ankara Onur Yürüyüşü’ne polis izin vermedi. Yürüyüş saatinden önce Kuğulu Park, polis ablukasına alındı. “Onur Yürüyüşü’nü yaptırmayacağız” açıklaması yapan Yeniden Refah Partisi üyeleri ise polis tarafından Kuğulu Park’tan çıkarıldı.

Üç kola ayrılarak Kuğulu Park’a inmek ve “Onur Yürüyüşü’nü” yapmak isteyen LGBTİ+’lar, Kennedy Caddesi üzerinden ilerlemeye çalıştı. Grubun caddeye çıkması ile birlikte biber gazıyla müdahale eden polis, yerlerde sürüklediği çok sayıda kişiyi ters kelepçe ile gözaltına aldı.

Polis, haber takibindeki bir Mezopotamya Ajansı bir muhabirinin de yüzüne gaz sıktı ve muhabiri duvara doğru itti. Polislere tepki gösteren Mezopotamya Ajansı muhabiri Berivan Kutlu ise polis kalkanları ile ittirildi. 

Gözaltıların ardından son bir grup daha Tunalı Hilmi Caddesi üzerinden Kuğulu Park’a doğru “Nefrete inat yaşasın hayat” , “Susma haykır, lubunyalar vardır” ve “Nerdesin aşkım? Burdayım aşkım” sloganlarıyla yürüdü. Gruba, Yeniden Refah Partililer müdahale etti. İki grup arasında çıkan tartışmada polis, bir LGBTİ+’yı giysisini yırtarak gözaltına aldı. LGBTİ+’lara polis şiddetini “İşkence var” diyerek protesto eden bir yurttaş da gözaltına alındı.

LGBTİ+’lar Kuğulu Park’a inemedi, Yeniden Refah Partililer parktan fotoğraf paylaştı

Yeniden Refah Partisi Gençlik Kolları Başkanı Melih Güner, Ankara’da düzenlenmek istenen “Onur Yürüyüşü’ne” karşı, “Yaptırmayacağız” açıklamasını yapmıştı. Güner, Ankara Valiliği tarafından bizzat aranarak yürüyüşe izin verilmeyeceği bilgisinin kendisine aktarıldığını duyurmuştu. Yürüyüş sırasında Güner, Kuğulu Park’tan “Ankara’mızın güzel parklarından Kuğulu Park’tayız” yazılı bir sosyal medya paylaşımı yaptı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.