Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

2022 Wimbledon Tenis Turnuvası’nda ilk yarı finalistler belli oldu: Novak Djokovic, 2-0 geriye düştüğü maçta Jannik Sinner’i yendi – Çeyrek finalist Nick Kyrgios’a eski kız arkadaşına saldırı suçlaması yapıldı

Wimbledon Tenis Turnuvası’nda heyecan devam ediyor. Çeyrek final karşılaşmasında Novak Djokovic, Jannik Sinner’ı 3-2 mağlup ederek yarı finale yükseldi. Dünya 1 numarasının yarı finaldeki rakibi David Goffin’i eleyen Cameron Norrie oldu.

Çeyrek final mücadelesinde dünya 1 numarası Novak Djokovic ile Jannik Sinner’ı karşı karşıya getiren mücadele büyük heyecana sahne oldu. Çekişmeli geçen ilk seti 7-5’lik üstünlükle kapatan Jannik Sinner, 1-0 öne geçti. İkinci sette de üstünlüğü elinden bırakmayan genç İtalyan tenisçi, seti 6-2 kazanarak üstünlüğünü 2-0’a taşıdı. Ancak üçüncü setten itibaren oyuna ağırlığını koyan Djokovic sırasıyla 6-3, 6-2 ve 6-2’lik üst üste üç set kazanarak karşılaşmadan 3-2 galip ayrıldı ve yarı finale yükseldi. Novak Djokovic’in yarı finaldeki rakibini belirleyecek olan eşleşme de büyük çekişmeye sahne oldu. 9 numaralı seribaşı Cameron Norrie, David Goffin’e karşı, setlerde iki kez geri düştüğü karşılaşmada son iki seti kazanarak karşılaşmadan 3-2 galip ayrıldı ve adını yarı finale yazdırdı. 

Çekişmeli geçen ralli sonrası yere düşen rakibinin yardımına koşan Novak Djokovic seyirciden alkış aldı:

Novak Djokovic kurtardığı inanılmaz puanın ardından şovunu yapmayı da ihmal etmiyor:

Jannik Sinner Novak Djokovic’in limitlerini test ediyor:

David Goffin’i mağlup eden Cameron Norrie kariyerinde ilk kez bir Grand Slam yarı finaline yükseldi:

Tek erkeklerde bir diğer favori Rafael Nadal ise Botic van de Zandschulp’u 6-4, 6-2 ve 7-6’lık setlerle 3-0 mağlup ederek adını çeyrek finale yazdırmıştı. Nadal’ın çeyrek finaldeki rakibi ise dördüncü turda Jason Kubler’i 6-3, 6-1 ve 6-4’lük setlerle 3-0 geçen Taylor Fritz oldu. İkili arasındaki çeyrek final mücadelesi bugün 17:30’da oynanacak.

Tek kadınlarda ilk yarı finalistler belli oldu

Tek kadınlarda ise ilk yarı finalist, Marie Bouzkova’yı ilk seti kaybetmesine rağmen 2-1 mağlup eden 3 numaralı seri başı Ons Jabeur oldu. Tunuslu Jabeur aynı zamanda bir Grand Slam’de yarı finale yükselme başarısı elde eden ilk Kuzey Afrikalı sporcu olarak tarihe geçti. Jabeur’un yarı finaldeki rakibi ise Jule Niemeier’i 2-1 geçen Tatjana Maria oldu.

Jule Niemeier’den günün oyunu:

Ons Jabeur’un ilk Grand Slam yarı finali mutluluğu:

Öte yandan Wimbledon yönetiminin, gıda tedarikinde sıkıntı yaşanabileceğini belirterek, sporculara kortlar ve etrafında bulunan restoran ve kafelerden alışveriş yapabilmeleri için kendilerine verilen 90 poundluk ödeneği mantıklı şekilde kullanmalarını tavsiye eden bir e-posta gönderdiği ortaya çıktı.

Guardian‘ın haberine göre, Wimbledon’da yarışan sporculara ve antrenörlerine yiyecek içecek ihtiyaçlarını karşılayabilmeleri için verilen ödeneği mantıklı şekilde kullanmaları tavsiye edildi. Ödenek kapsamında bazı antrenörlerin bütçeyi tamamlayabilmek adına 27 adet probiyotik yoğurt içeceği alarak işletmeden ayrıldığı iddia edilmişti. Bunun üzerine organizasyon komitesinden gönderilen e-postada, herhangi bir malzemede kıtlık yaşanmaması için, oyuncuların ve antrenörlerin kendilerine yetecek kadar malzeme almaları istendi, ödeneğin hepsini harcamak zorunda olmadıkları hatırlatıldı.  

Çeyrek finalist Nick Kyrgios eski kız arkadaşına saldırmakla suçlanıyor

Bugün yarı finale yükselmek için Cristian Garin ile karşılaşacak olan 27 yaşındaki Avustralyalı raket Nick Kyrgios, ülkesine döndüğünde eski kız arkadaşına saldırıda bulunmak suçlaması ile hakim karşısına çıkacak. 

Avustralya Başkent bölgesi polisi dün (5 Temmuz) Kyrgios’un eski kız arkadaşına saldırmakla suçlandığını teyit etti. Kayıtlara göre olay, geçen aralık ayında Canberra’da meydana geldi.  

Kyrgios’un avukatlarından Jason Moffett, Canberra Times‘a yaptığı açıklamada müvekkilinin suçlamadan haberdar olduğunu doğruladı. Moffett, iddianın ciddi olduğunu ve Kyrgios’un da davayı ciddiye aldığını söyledi. 

Kyrgios’un kişisel avukatı Pierre Johannesen ise “Şu anda iddialar henüz mahkeme tarafından kabul edilmedi ve Kyrgios, iddianamesi tam olarak hazırlanmadan suçlanamaz. Bir suçlama noktasına varana kadar, kesin bir doğrusu olmayan ve Kyrgios tarafından da doğrulanmayan iddiaların üzerine spekülasyon yapmak yanıltıcı olabilir” dedi. 

Kyrgios ise salı günkü antrenman sonrasında gazetecilerin iddialara ilişkin sorularına “Last Dance’te (Michael Jordan’ın son sezonunun hikayesini anlatan dizi) olduğumu hissediyorum” karşılığını verdi.

Kyrgios halen sosyal medya fenomeni Costeen Hatzi ile nişanlı.

All England Club sözcüsü ise konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı: “Nick Kyrgios hakkında Avustralya’da başlatılan işlemlerden haberdar olduk. Kovuşturma süreci devam ettiği için bir açıklama yapacak durumda değiliz. Kyrgios’un ekibi ile temas halindeyiz ve bugünkü çeyrek final mücadelesine çıkması planlanıyor.”

Yazan: Yahya Kemal Doğan

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.