Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

ABD’de Bağımsızlık Günü saldırısı: Saldırgan birinci derece cinayet ile suçlandı

Amerika Birleşik Devletleri’nin (ABD) Illinois eyaletindeki Highland Park’ta düzenlenen 4 Temmuz Bağımsızlık Günü kutlamalarına çatıdan tüfekle ateş açarak yedi kişiyi öldüren ve 30 kişinin yaralanmasına sebep olan Robert E. Crimo’ya yedi ayrı cinayet suçlaması yöneltildi.

Illinois Eyalet Savcısı Eric Rinehart, 4 Temmuz’daki geçit törenine saldırarak, yedi kişiyi öldüren Crimo’nun eylemlerini “önceden tasarlanmış ve hesaplanmış bir saldırı” olarak nitelendirdi. Rinehart, saldırganın suçlu bulunması halinde şartlı tahliye olasılığı bulunmaksızın ömür boyu hapis cezası ile karşı karşıya kalacağını söyledi.

Kadın kılığına girdi ve kaçanların arasında dolaştı

Yedi kişinin hayatını kaybettiği, 30 kişinin ise yaralandığı saldırıyı gerçekleştiren 22 yaşındaki Robert E. Crimo, topluma karşı işlediği cinayetlerin yanı sıra, kalabalığın üzerine çatıdan tüfekle 70 el ateş etmek ve daha sonra kadın kılığına girerek kaçanların arasında dolaşmak ile suçlanıyor.

Lake İlçesi Şerif Ofisi Başkan Yardımcısı Christopher Covelli, şüphelinin yüzünde “kendine özgü” dövmelerin bulunduğunu söyledi.

Robert E. Crimo

Crimo’nun saldırıda kullandığı tüfeği yasal yollar ile aldığını düşündüklerini belirten yetkililer, daha önce zanlının yasal yollardan beş adet ateşli silah satın aldığını da açıkladı.

İntihar girişiminde bulundu, aile üyelerini öldürmek ile tehdit etti

Yetkililer, saldırganın beş ay önce intihar girişiminde bulunduğu bilgisini de kamuoyu ile paylaştı. Öte yandan Covelli, saldırganın evine bir şikayet üzerine Eylül 2019’da baskın yapıldığını ve evdeki bir aile üyesinin kendilerine “Hepimizi öldürmekle tehdit etti” dediğini anlattı. Baskın sonucunda Crimo’ya ait 16 bıçak, bir hançer ve bir kılıca el konulduğu fakat saldırgan hakkında herhangi bir işlem yapılmadığı ortaya çıktı.

Crimo’nun bugün hakim karşısına çıkarılması bekleniyor.

Kaynak: BBC, Reuters

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.