Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

“Düşlerinde özgür dünya” – Ali İsmail Korkmaz için özel olarak yapılan forma, Nazım Hikmet Ran’ın mezarına Vosvos’la gidiyor

Otomobil tamircisi Özgür Bıyıksız ve bir arkadaşı, Gezi eylemleri sırasında öldürülen Ali İsmail Korkmaz’ın 19 numaralı Fenerbahçe formasını Vosvos olarak bilinen Volkswagen Beetle marka otomobille Nâzım Hikmet Ran’ın Rusya’nın başkenti Moskova’daki mezarına götürmeye hazırlanıyor.  

Ankara Nâzım Hikmet Kültür Merkezi’nden yarın (7 Temmuz) 21:00’de yola çıkacak olan Özgür Bıyıksız, proje kapsamında toplanan maddi desteğin Ali İsmail Korkmaz Vakfı’na (ALİKEV) bağışlanacağını söyledi. 

“Formayı ismini gizleyen bir Fenerbahçe yöneticisi yaptırdı ve projeye bağışladı” 

Otomobil tamirciliği yapan Bıyıksız, 19 numaralı Fenerbahçe formasının hikayesini şöyle anlattı:

“Fikir aklımıza geldikten sonra Fenerbahçe Spor Kulübü ile görüştük. Ali İsmail Korkmaz Fenerbahçeli ve Fenerbahçe’yi çok seviyor. İsmini vermek istemeyen bir yönetici bize 19 numaralı Ali İsmail Korkmaz forması gönderdi.”

Ali İsmail Korkmaz formasını Nâzım Hikmet’in Moskova’daki mezarına Vosvos ile götürme fikrini ALİKEV ve Nâzım Hikmet Kültür Merkezi yetkilileriyle paylaşıp olumlu dönüş alan Bıyıksız, daha sonra projeyi ALİKEV için bağış kampanyasına çevirmeye karar vermiş: 

“Yolculuğun tüm masraflarını kendi bütçemizle karşılıyoruz. Kendi kişisel masraflarımızı, yol, yemek ve yakıtı kendimiz karşılıyoruz. Ama proje kapsamında ALİKEV için bağış kampanyası başlattık. Vakfın teknik altyapısı da buna çok müsait. Çok profesyoneller. Kampanya linki tıklandığı anda, doğrudan vakfa yönlendiriliyorsunuz.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.