Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Kılıçdaroğlu’ndan Balyoz mağduru Deniz Kutluk’a “helalleşme” ziyareti: “Terör örgütüyle kurulan kumpasın hesabını soracağız”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Balyoz davasının mağdurlarından emekli Tümamiral Deniz Kutluk’u Ankara’daki evinde ziyaret etti. Ziyaretin ardından açıklamalarda bulunan Kılıçdaroğlu, “İktidarımızda haksızlığa uğramış ailelerle nasıl helalleşeceğimizi anlatmaya geldim. Bu ülkeye demokrasiyi, adaleti getireceğiz. Bu ülkede hiç kimseyi mağdur etmemeye kararlıyız” dedi.

Deniz Kutluk’un kızından mektup

Deniz Kutluk’un kızının kendisine bir mektup verdiğini belirten CHP lideri, “Beklentiler aslında bütün gençlerin beklentisi. Bunları sağlamak için Kutluk ailesine ve mağdur olan tüm ailelere sözümdür, terör örgütüyle beraber askerlere karşı kurdukları kumpasın hesabını soracağız. Biz zalimin yanında değiliz” diye konuştu.

“Devletin özür borcu var”

Balyoz kumpası defterinin henüz kapanmadığını, Kutluk ve ailesinin uğradığı haksızlığın telafi edilmesi gerektiğini belirten Kılıçdaroğlu şöyle konuştu:

“Geçmişte büyük haksızlıkların yapıldığını, insanların mağdur edildiğini biliyoruz. Askerlerimize de geçmişte kumpas kurularak mağdur edildiklerini uzun süre hapiste tutulduğunu evlerinin basıldığını, ellerine kelepçe takıldığını. Sonra bir şekilde hapisten çıktılar ama onlara yapılan haksızlıkların bir şekliyle telafi edilmesi lazım. Benim helalleşme dediğim budur. Devletin onlarla helalleşmesi lazım. Deniz Kutluk da bunlardan birisi. Eşi ve çocukları mağdur edildi. Bazen karakollara bazen hapishaneye bazen hastaneye gidip gelerek ve büyük bir dramı yaşayarak, en azından adaleti beklediler bu insanlar. Devletin onlara özür borcu var. Her ne kadar bir terör örgütüyle işbirliği yapılıp kumpas kurulduysa da -ki Balyoz kumpası bunların içinden en acımasızıdır- bugün üç veya beş kişiyi cezalandırarak bu defteri kapatamazsınız. Bu defter kapanmış bir defter değildir. Kendisinin ve ailesinin uğradığı haksızlığın telafi edilmesi lazım. Devletin bunlarla helalleşmesi lazım.”

“Haksızlığa uğramış ailelerle nasıl helalleşeceğimizi anlatmaya geldim”

Kılıçdaroğlu şöyle devam etti:

“İktidarımızda haksızlığa uğramış ailelerle nasıl helalleşeceğimizi anlatmaya geldim. Bu ülkeye demokrasiyi, adaleti getireceğiz. Bu ülkede hiç kimseyi mağdur etmemeye kararlıyız. Türkiye bu acıyı kaldıramaz. Zulüm bir yerde varsa birilerinin ortaya çıkıp o zulme son vermesi lazım. Zulme son vermek zalimin yanında durmamak demektir. Zalimin yanında durursanız Mevlana’nın deyişiyle dikene su verirsiniz. Biz dikene değil güle su vermeyi istiyoruz. Birlikte yaşamayı istiyoruz bunu yapabildiğimiz zaman başarılı olacağız.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.