Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Medyascope Gündem (6 Temmuz 2022): Batı Erdoğan’ı müttefik olarak görüyor mu? & Boris Johnson’ın koltuğu sallantıda

İngiltere’de, Başbakan Boris Johnson’a güvenlerini kaybettiklerini belirten Sağlık Bakanı Sajid Javid ve Maliye Bakanı Rishi Sunak, kabineden istifa ettiklerini açıkladı. İstifaların ardından başta İşçi Partisi lideri Keir Starmer olmak üzere birçok siyasetçi, hükümetin çökmekte olduğunu iddia etti. Gazeteci Işın Eliçin, İngiltere’de yaşananların yankılarını ve Başbakan Johnson’ın geleceğine dair yorumları Gündem’de anlattı.

Dünya çapında prestij sahibi ekonomi gazetesi Financial Times’ta AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ilgili bir analiz yayımlandı. “Erdoğan sinir bozucu fakat vazgeçilmez bir müttefik” başlığı ile yayımlanan analizde, Türkiye’nin NATO’dan çıkarılması ihtimalinin “stratejik bir felaket olacağı” belirtildi ve “Türkiye’yi taraf tutmak her zamankinden daha hayati” denildi. Paris Bosphorus Enstitüsü Başkanı Dr. Bahadır Kaleağası, batının Türkiye’ye bakışını ve Türkiye’nin batı ülkeleriyle ilişkilerinin geleceğini Gündem’de değerlendirdi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.