Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

FIFPro’dan Türkiye’ye transfer olacak futbolculara uyarı: “Gitmeyin!”

Uluslararası futbolcular birliği FIFPro, bu yaz transfer döneminde futbolcuları Türkiye dahil yedi ülkeye transfer olmamaları konusunda uyardı. 

FIFPro’dan futbolculara: “Türkiye’ye gitmeyin!

Uluslararası futbolcular birliği FIFPro, bu yaz transfer döneminde futbolcuları Türkiye, Çin, Suudi Arabistan, Romanya, Libya, Cezayir ve Yunanistan’a transfer olmamaları konusunda uyardı. FIFPro’nun tavsiye niteliğindeki açıklamasında, söz konusu ülkelerin “sistematik ve yaygın sözleşme ihlalleri” yaptığı belirtildi. Açıklamada, maaşların ödenmeme sorununun bu yedi ülkede devam ettiği ve Yunanistan’daki 2. lig kulüplerinin borçlarını ödemeden faaliyetlerini durdurduğunun altı çizildi. Ayrıca Romanya özelinde, “Romanya’da iflas prosedürlerine giren kulüplerin sayısının artması, oyuncular için ciddi sonuçlar doğurmaya devam ediyor ve onları tazminat alma şansı az veya hiç olmayan iflas prosedürlerine zorluyor” denildi.

FIFPro tarafından kırmızı listeye konulan Çin Futbol Federasyonu ise 31 Aralık 2022 tarihine kadar futbolculara borçlarını ödemeyen tüm kulüplerin küme düşürüleceğini ya da ihraç edileceğini duyurdu. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.