Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Güne Bakış (7 Temmuz 2022): Sağlık çalışanları Türkiye genelinde iş bıraktı | Cenazede Sağlık Bakanı Koca’ya protesto | Ekonomi duracak mı?

Editör: Egemen Gök

Konya Şehir Hastanesi’nde görevli kardiyoloji uzmanı Ekrem Karakaya’nın Mehmet Akçay tarafından katledilmesi tüm yurtta sağlık çalışanları tarafından protesto edildi. Görevi başında öldürülen Karakaya, memleketi Kayseri’de toprağa verildi. Türkiye genelinde hekimler ve sağlıkçılar iki gün iş bıraktı.

Silahlı saldırıda hayatını kaybeden avukat Servet Bakırtaş için bugün birçok adliyede eylem düzenlendi. Bakırköy Adliyesi’nde yapılan eylemde, Türkiye Barolar Birliği Başkanı Erinç Sağkan ve İstanbul Barosu Başkanı Mehmet Durakoğlu istifaya çağrıldı.

İngiltere Başbakanı Boris Johnson, Muhafazakâr Parti liderliğinden istifa etti. Johnson’ın başbakan olarak görevinde kalacak ve koltuğunu Muhafazakâr Parti Kongresi’nde seçilecek yeni lidere devredecek. 

Gökçe Çiçek Kösedağı’nın sunduğu “Güne Bakış”ta, Medyascope muhabirleri ile İstanbul, Ankara, Diyarbakır, İzmir ve Konya’daki protestoları, Türk Tabipleri Birliği (TTB) İkinci Başkanı Dr. Ali İhsan Ökten ile sağlıkçılara yönelik şiddete karşı eylemleri, İYİ Parti Ekonomi Politikaları Başkanı Prof. Dr. Bilge Yılmaz ile Türkiye ekonomisinde son durumu konuşacağız.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.