Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Pakistan medyasının yeni yıldızı: Uzun kulaklı keçi Simba

Pakistan’da kulakları 54 cm uzunluğunda olan bir keçi, medya yıldızı haline geldi. Simba isimli keçinin sahibi Mohammad Hasan Narejo, keçinin kulaklarının uzunluğunun bir rekor olduğunu ve Guinness Dünya Rekorları ile iletişime geçtiğini açıkladı.

Pakistan’ın Karaçi şehrinde doğan ve kulaklarının uzunluğu 54 cm’yi bulan Simba, Pakistan medyasının yıldızı haline geldi. Simba’nın sahibi Mohammad Hasan Narejo, bunun bir rekor olduğunu ve Guinness Dünya Rekorları ile temasa geçtiğini açıkladı.

Kuruluşun internet sitesinde “en uzun kulaklı keçi” diye bir kategori bulunmamasına rağmen Guinness Dünya Rekorları’na başvurduklarını söyleyen Narejo, “(Simba) Doğumundan sonra tüm ulusal ve uluslararası medyada boy göstermeye başladı ve bir güzellik yarışmasını kazandı. 30 günde öyle bir şöhrete kavuştu ki, insanlar ancak 30 yılda bu üne ulaşabilir” ifadelerini kullandı.

“Nazar değmemesi için Kur’an okuyoruz”

Simba’ya karşı duyulan ilgiye temkinli yaklaşan Narejo, nazar değmemesi için Kur’an okuduklarını da şu sözleriyle anlattı: “Kur’an’daki ayetleri okuyoruz ve nazar değmemesi için ona üflüyoruz.”

Öte yandan Narejo, Pakistan’ın keçi yetiştiriciliği alanındaki imajını değiştirmek ve geliştirmek için Simba’nın damızlık olarak yetiştirileceğini açıkladı.

Kaynak: Guardian

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.