Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

2022 Wimbledon Tenis Turnuvası’nda finalistler belli oluyor: Tek erkeklerde Rafael Nadal, sakatlığı sebebiyle çekildiği için Nick Kyrgios finalde – Tek kadınlarda şampiyonu Elena Rybakina-Ons Jabeur finali belirleyecek

Wimbledon Tenis Turnuvası’nda heyecan devam ediyor. Merakla beklenen tek erkekler yarı final eşleşmesi Rafael Nadal-Nick Kyrgios arasındaki mücadeleye İspanyol raket sakatlığı sebebiyle çıkamayacak. Kyrgios finalde, Novak Djokovic-Cameron Norrie galibini bekliyor. Tek kadınlarda ise finalin adı belli oldu: Elena Rybakina-Ons Jabeur arasındaki mücadele şampiyonu belirleyecek.

Tek erkeklerde yarı finalde Nick Kyrgios ile eşleşen 22 Grand Slam şampiyonu ve dünya 2 numarası Rafael Nadal sakatlığı sebebiyle Wimbledon’dan çekildiğini açıkladı. Bunun üzerine Avustralyalı Kyrgios doğrudan finale yükseldi. Nadal, Taylor Fritz’e karşı oynadığı çeyrek final maçının ikinci setinde sakatlanmasına rağmen sakat sakat mücadeleye devam ederek yarı finale yükselmişti. Wimbledon’dan yapılan açıklamada, sağlık kontrolüne giren 36 yaşındaki tenisçinin karın kaslarında yırtık saptandığı ve turnuvaya devam edemeyeceği belirtildi

Nadal: “Eğer devam edersem sakatlığım daha kötüye gidecek, kazanma şansım yokken sakat bir şekilde oraya gitmek istemiyorum”

All England Tenis Kulübü, Rafael Nadal’a anlayış göstererek, bir an önce sağlığına kavuşmasını diledi:

Nick Kyrgios ise Rafael Nadal’ın sakatlığı ile ilgili “Umarım bir an önce sağlığına kavuşursun ve seni tekrar sağlıklı görebiliriz. Bir sonraki vakte kadar…” mesajını paylaştı.

Wimbledon tek erkekler yarı finalinde dünya 1 numarası Novak Djokovic ile Cameron Norrie arasındaki mücadele bugün oynanacak. Karşılaşmadan galip gelen isim finalde şampiyonluk için Nick Kyrgios ile karşılacak.

Wimbledon tek kadınlarda finalin adı belli oldu

Tek kadınlar yarı finalinde Tatjana Maria’yı 2-1 mağlup eden 3 numaralı seribaşı Ons Jabeur finale yükseldi. Jabeur’un finaldeki rakibi Simona Halep’i 2-0 geçen Elena Rybakina oldu.

Tek kadınlar yarı finalinde Tatjana Maria’yı 6-2, 3-6 ve 6-1’lik setler 3-1 geçen 3 numaralı seribaşı Ons Jabeur adını finale yazdırdı. Jabeur bir Grand Slam finaline yükselen ilk Kuzey Afrikalı sporcu olarak tarihe geçerken finaldeki rakibi, Simona Halep’i 6-3 ve 6-3’lük setlerle 2-0 mağlup eden Kazakistan adına yarışan Rus tenisçi Elena Rybakina oldu. 

Ons Jabeur: “Tunuslu bir kadın olarak burada olmaktan gurur duyuyorum”

https://twitter.com/Wimbledon/status/1545053988688498696?s=20&t=-UIPPf_1zL3iUDoRg0qaew

Ons Jabeur’dan üst üste kusursuz vuruşlar:

Ons Jabeur: “O anı onunla paylaşmak istedim çünkü o ben dahil birçok isim için ilham kaynağı”

Wimbledon’a Kazakistan adına katılan 23 yaşındaki Rus tenisçi Elena Rybakina da kariyerinin ilk Grand Slam finaline yükseldi:

Elena Rybakina: “Şimdi sahada gerçekten eğlenmenin zamanı”

Yazan: Yahya Kemal Doğan

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.