Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Galatasaray’ın yıldız stoperi Marcao, Sevilla yolcusu

LaLiga ekiplerinden Sevilla, Galatasaray’ın Brezilyalı yıldızı Marcao’yu kadrosuna kattı. İspanyol kulübü, bu transfer için sarı-kırmızılılara 12 milyon euronun yanı sıra 26 yaşındaki stoperin performansına göre 3 milyon euro da bonus ödemesi yapacak. 

Avrupa’da 2022-2023 yaz transfer sezonu tüm hızıyla devam ediyor. Transfer döneminin açıldığı andan itibaren Galatasaray’ın kapısını Marcao için defalarca çalan Sevilla, sonunda istediği sonucu elde etmeyi başardı. Diego Carlos’u 31 milyon euro bedelle Premier Lig ekibi Aston Villa’ya gönderen Sevilla, Carlos’un boşluğunu Marcao ile doldurdu. İspanyol kulübü, bu transfer için Galatasaray’a 12 milyon euro ödeyecek. Okan Buruk’un sezon öncesi kampı için Avusturya’ya götürmediği Marcao’nun transferinde 3 milyon euro da performansa bağlı bonus bulunuyor. 

Bonservis bedelini üçe katladı

Marcao, 2018-2019 sezonunun devre arasında 4 milyon euroya Portekiz’in Chaves takımından Galatasaray’ın yolunu tutmuştu. Brezilyalı stoper, sarı-kırmızılı forma ile 140 maça çıkıp iki de gol atmayı başardı. Bu sezon UEFA Avrupa Ligi’nin ilk 11’ine de seçilen Marcao, Galatasaray kariyerinde birer Süper Lig, Türkiye Kupası ve Süper Kupa kazanma başarısı gösterdi.

Yazan: Kubilayhan Kavrazlı

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.