Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Saadet Partisi Diyarbakır İl Başkanı Abdurrahman Ergin: “Ülkemize sahada ve masada kaybettirenler savaş endişesiyle seçimleri ertelemesin”

Saadet Partisi Diyarbakır İl Başkanı Abdrurahman Ergin, eflasyon ve hayat pahalılığı üzerinden iktidarı sert bir dille eleştirerek, “Bu iktidar günde üçer simit yediğinde ve birer çay içtiğinde dört kişilik bir aile için sadece 360 simit ve 360 çay bedelinin aylık 3 bin TL tuttuğunu hesaplayamıyor mu?” dedi. Ergin, “Saadet Partisi olarak, sahte mühendislik planlarının kabul edilebilir yanı olmadığını ifade ediyoruz. Ülkemize hem sahada hem de masada kaybettirenler, savaş endişesiyle seçimleri ertelemesin” diye konuştu.

“Fabrikaları sattılar, üretimi tükettiler, tarım ve hayvancılığı bitirdiler”

Enflasyon ve hayat pahalılığı ile ilgili yazılı açıklama yapan Saadet Partisi Diyarbakır İl Başkanı Abdurrahman Ergin, enflasyonun TÜİK verilerine göre yüzde 80’e, gerçekte ise yüzde 180’e ulaştığını, her geçen gün artan hayat pahalılığının insanların bezdirmeye devam ettiği söyledi. Emekliye, memura, asgari ücretliye yapılan maaş artışının zam değil, enflasyon farkına karşı yama hükmünde olduğunu dile getiren Ergin, “İşsizliği ortadan kaldıracaklarını söyleyenler fabrikaları sattılar, üretimi tükettiler, tarım ve hayvancılığı bitirdiler. Yirmi yıldır iktidarda olanlar, on binlerce genci, aileyi iş bulma amacıyla İstanbul’a, Ankara’ya, İzmir’e göç etmeye, Karadeniz’e mevsimlik işçi olarak gitmeye mecbur kılanların aklına GAP projesini bitirmek gelmiyor mu?” diye sordu.

“Neden şimdi düzeltmiyorsunuz da seçimi bekliyorsunuz?

Her seçimde halkın beş yılının çalındığını, iktidarın seçmenin ağzına bir parmak bal daha çalıp ekonomiyi düzelteceği vaadinde bulunduğunu vurgulayan Ergin, şöyle devam etti:

“Onlara sormazlar mı; elinizden tutan mı var? Neden şimdi düzeltmiyorsunuz da seçimi bekliyorsunuz? Kimi alışveriş kalemlerinde artış yüzde 300’ü geçerken açlık sınırının altındaki bu asgari ücret ile tek çalışanı olan evde geçinmek mümkün değildir. Asgari ücretli üç çalışanı olan bir evde dahi toplam gelir yoksulluk sınırını aşmıyor. Tüketim ürünlerindeki bu fiyat artışları ne zaman duracak? Dün 2 bin 500 ila 4 bin lira arasında maaş alan emekli ve çalışan rahat ve huzur içinde geçinmeye çalışırken, bugün aldığı maaş ile ev kirasını, zorunlu giderleri karşılayamıyor. Bir ekmeğe 6 lira para ödüyorsa, mutfağına bir şeyler girmiyorsa, şehir içinde arabaya binemiyorsa, zamanında simit hesabı yapanlar günde üçer simit yediğinde ve birer çay içtiğinde dört kişilik bir aile için 360 simit ve 360 çay bedelinin aylık sadece 3 bin lira tuttuğunu hesaplayamıyor mu?”

“Yarın seçim yaklaşınca bir savaş olmasın, ABD güdümlü oyunlara bu millet kurban gitmesin”

Sahte mühendislik planlarının kabul edilebilir yanı olmadığını belirten Ergin, açıklamasını şöyle tamamladı: “Yarın seçim yaklaşınca bir savaş olmasın, Suriye ve Yunanistan ile ABD güdümlü oyunlara bu millet kurban gitmesin. Amerika, her türlü hilenin ve oyunun içinde ülkemize yapılacak en büyük kötülüklerin fikir maşasıdır, onların boyunduruğu altına girilmemelidir. Ülkemize hem sahada hem de masada kaybettirenler, savaş endişesiyle seçimleri ertelemesin!”

DİYARBAKIR \ MEDYASCOPE

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.