Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

The Godfather filminin Sonny Corleone’si James Caan hayatını kaybetti

The Godfather’daki Sonny Corleone rolüyle tanınan Amerikalı aktör James Caan, 82 yaşında hayatını kaybetti. Rol arkadaşları, Caan’ın vefatının ardından taziye mesajları paylaştı.

The Godfather (Baba) serisindeki Sonny Corleone rolüyle tanınan ve 1970’lerde bir dizi önemli filmde rol alan Amerikalı aktör James Caan, 82 yaşında hayatını kaybetti.

Caan’ın ölüm haberi dün (7 Temmuz) Twitter hesabından duyuruldu. Yapılan açıklamada “6 Temmuz akşamı Jimmy’nin vefatını size büyük bir üzüntüyle bildiririz. Ailesine sevgilerimizi ve içten taziyelerimizi takdim eder ve bu zor zamanda onların mahremiyetine saygı göstermeye devam etmenizi rica ederiz” denildi.

James Caan

Rol arkadaşlarından Barbra Streisand, Twitter hesabından Caan ile birlikte çekildikleri fotoğrafı paylaşarak “Jimmy’nin hayatını kaybettiğini duyunca çok üzüldüm, çok yetenekliydi” dedi.

The Godfather’daki rol arkadaşlarından Amerikalı ünlü aktör Al Pacino da Caan’ın vefatının ardından yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Jimmy benim kardeşim ve hayat boyu arkadaşımdı. Çok canlı ve cüretkâr olduğu için artık dünyada olmayacağına inanmak zor. Harika bir oyuncu, harika bir yönetmen ve sevgili arkadaşım… Onu özleyeceğim.”

Robert de Niro ise Caan’ın vefatının ardından “Jimmy’nin vefatını duyduğumda çok üzüldüm” diyerek taziyelerini iletti.

James Caan kimdir?

Caan, 1940’da Bronx, New York’ta doğdu. Hofstra Üniversitesi’nde okuduktan sonra oyunculukla ilgilenmeye başladı ve burada gelecekteki yol arkadaşı Francis Ford Coppola ile tanıştı.

Televizyon ve sinemadaki küçük rollerden sonra Caan, büyük çıkışını 1965’te iki Howard Hawks filmiyle -Red Line 7000 ve El Dorado- yaptı.

Ancak Caan’ı herkese tanıtan film The Godfather oldu. Caan’ın başta Michael Corleone rolü için seçmelere girdiği ve stüdyo yöneticileri tarafından istenen isim olduğu belirtildi. Ancak yönetmen Francis Ford Coppola’nın ısrarı üzerine bu rol Al Pacino’ya verildi.

James Caan, 1980’li yılların başında bir dönem kamuoyu önünden uzaklaşmıştı. Aktör bu dönemi, kız kardeşinin vefatından ve uyuşturucu bağımlılığından dolayı “çok korkutucu günler” olarak tanımlıyordu.

Kaynak: Guardian

Derleyen: Burak Siperli

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.