Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Boğaziçi Üniversitesi’nde haklarında uzaklaştırma kararı verilen dört akademisyenden üçü göreve iade edildi

İktidara yakın gazetelerin hedef göstermesinin ardından Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğü tarafından üç ay süreyle üniversiteden uzaklaştırılan dört akademisyenden üçü göreve iade edildi. Üniversitenin Bilgi Teknoloji Kurulu’nda yer alan Prof. Dr. Yavuz Akpınar, Prof. Dr. İbrahim Semiz ve Prof. Dr. Necmettin Emre Otay göreve iade edilirken, Prof. Dr. Tuna Tuğcu göreve iade edilen isimler arasında yer almadı.

Evrensel’in haberine göre Rektör Yardımcısı Fazıl Önder Sönmez tarafından gönderilen kurum içi bilgilendirme yazısında, “haklarında cezai ve disiplin soruşturması açılan akademisyenlerin ifadeler alındıktan sonra yapılan ön değerlendirmede Prof. Dr. Yavuz Akpınar, Prof. Dr. İbrahim Semiz ve Prof. Dr. Necmettin Emre Otay’ın akademik görevlerine devam etmelerinin sakınca oluşturmayacağı kanaatine varıldığı” belirtildi ve üç akademisyenin görevden uzaklaştırılmaları kararının kaldırıldığı duyuruldu.

İktidara yakın gazeteler, Boğaziçi Üniversitesi Bilgi Teknolojileri Kurulu (BTK) üyeleri Prof. Dr. Yavuz Akpınar, Prof. Dr. Emre Otay, Prof. Dr. İbrahim Semiz ve BTK Başkanı Prof. Dr. Tuna Tuğcu’nun, üniversitenin Bilgi İşlem Merkezi’ni (BİM) basıp belgeleri gasp ettiğini iddia etmişti. Haberlerin gerçeği yansıtmadığını belirten Boğaziçi Üniversitesi BTK üyeleri ise yaptıkları açıklamada, öğrenci, mezun ve çalışanların verilerinin izinsiz paylaşıldığını belirtmişti.

Kurul üyeleri, 10 Haziran’da hiçbir haber verilmeksizin rektörlük tarafından görevden alınmış, ardından BTK lağvedilmişti.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.