Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Çin’de erimeyen dondurma üretildi: Fiyatı 170 TL

Çin’de bir dondurma markasının ürettiği “eritilemeyen dondurma” sosyal medyada viral oldu. Weibo’da yayınlanan videolarda, dondurmanın çakmak ateşiyle bile erimediği görüldü.

Çin’de “Dondurmanın Hermes’i” olarak bilinen Zhong Xue Gao isimli bir dondurma markası, yüksek ısıya dayanıklı bir dondurma üretti. Şirketin doğal malzemeler kullandığını söyleyerek ürettiği dondurmanın ocak ateşinde, çakmak ateşinde ve kaynak makinesinde erimediğini gösteren görüntüler izlenme rekoru kırdı.

31 derecede de erimiyor 

Sosyal medya platformu Weibo’da yayınlanan videolarda da, dondurmanın 31 derece sıcaklıktaki bir odada bir saat durduğunda da erimediği görüntüler paylaşıldı. Weibo’daki kullanıcılar ise dondurmanın içeriği ve sağlığa olumsuz etkileri hakkında şirketi eleştiren paylaşımlarda bulundu. Örneğin bir kullanıcı, “Bir dondurma bu kadar sağlam olabilir mi? Merak ediyorum, midemizde eriyecek mi?” diyerek şirketi eleştirdi.

Fiyatı 170 TL 

Şirket, ürünün lezzetini ve şeklini korumak için çok az miktarda emülsifikasyon kullanıldığını fakat bunun da ulusal gıda güvenliği yönetmeliklerine uygun olduğunu açıkladı.  

Zhong Xue Gao markası dondurma ile ilgili paylaştığı bir gönderide, “Dondurmanın kalitesini dondurmayı pişirerek, kurutarak veya ısıtarak yargılamanın bilimsel olmadığına inanıyoruz” dedi ve bu gönderi 168 binden fazla beğeni topladı.

Erimeyen dondurmanın fiyatı yaklaşık 66 yuan (170 Türk Lirası). 

Kaynak: Global Times, Times Now

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.