Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Güne Bakış (11 Temmuz 2022): AİHM, Kavala davasında hak ihlali kararı verdi, Adana’da sağlık çalışanlarına şiddet | Köksal Bayraktar ve Hatice Çerçi Balcı değerlendirdi

Editör: Egemen Gök

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) Büyük Dairesi, 18 Ekim 2017’den bu yana tutuklu bulunan iş insanı Osman Kavala davasında Avrupa Konseyi Bakanlar Komitesi’nin 2 Şubat 2022’de başlattığı ihlal prosedürü kapsamındaki kararını bugün yaptığı açık duruşmada açıkladı. AİHM, Osman Kavala davasında Türkiye’nin “AİHM kararlarına ilişkin yükümlülüklerini yerine getirmediği” gerekçesiyle Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi’nin (AİHS) 46/1’inci maddesini ihlal ettiği hükmüne vardı. Güne Bakış’ta bu akşam Osman Kavala’nın avukatlarından ceza hukuku uzmanı Prof. Dr. Köksal Bayraktar, AİHM kararını ve Türkiye’yi bekleyen yaptırımları değerlendirdi. 

Adana’da, yaklaşık 50 kişilik saldırgan hasta yakını grubu Çukurova Devlet Hastanesi Acil Servisi’ni bastı. Can güvenlikleri tehdit altında olan hekimler ve sağlık çalışanları polis eşliğinde hasta bakıyor. Dün gece yaşanan olaya ilişkin olarak ise Adana İl Sağlık Müdürlüğü, Çukurova Devlet Hastanesi’nin açıklamasını paylaştı ve açıklamada “Baskın demeyelim taşkınlık diyelim” görüşüne yer verildi. Güne Bakış’ın bir diğer konuğu Hekim Birliği Sendikası Genel Başkanı Hatice Çerçi Balcı ,sağlıkta artan şiddeti değerlendirdi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.